Altın Fiyatlarının Seyri Değişiyor! İslam Memiş, Rekor Kırılacak İki Önemli Tarih Belirledi

Altın Fiyatlarının Seyri Değişiyor! İslam Memiş, Rekor Kırılacak İki Önemli Tarih Belirledi
İslam Memiş, altın ve para piyasalarında yatırımcılara uyarılarda bulunuyor. Borsa İstanbul 100 endeksi pozitif seyrediyor. Gram altın ve gümüşte yükseliş beklentisi var.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, zamanın önemine vurgu yapıyor ve yatırımcıları bilgilendiriyor. Gram altının şubat ve mart ayı beklentilerini rakamsal olarak açıklayan Memiş, gümüş tarafını da değerlendiriyor. Ancak, dolar ve borsa için yatırım yapacakları da uyarıyor.

BORSADA POZİTİF GÖRÜNÜM SÜRÜYOR

Borsa İstanbul 100 endeksi, İslam Memiş'in değerlendirmelerine göre günü pozitif bir görüntüyle tamamlıyor. Memiş, 8496 puanla kapanış yapılırken, endeksin 8500 direncini koruduğunu ve destek seviyesinin çalışabilir olduğunu belirtiyor. Uzun vadede devamlılığın sürdüğünü vurgularken, dolar endeksinde gerileme yaşandığını da belirtiyor.

EURO DOLAR PARİTESİNDE BEKLENTİLER

Euro dolar paritesindeki beklentileri de açıklayan Memiş, 1.08-1.09 aralığında oluşan beklentilerin gerçekleştiğini ifade ediyor. Şimdi ise tekrar 1.10 yükselişi beklentisinin olduğunu söylüyor. 1.09 altındaki rakamların ucuzlamalara neden olduğunu da ekliyor.

ALTIN VE DİĞER KIYMETLİ MADENLER İÇİN ÖNGÖRÜLER

Merkez bankalarının altın taleplerinin arttığını belirten Memiş, bu durumun ons altını desteklediğini ifade ediyor. Gram altın tahminlerini açıklayan Memiş, resmi kur üzerinde 2000'ın üzerinde kırılma yaşanırken, serbest piyasada ise 2055-2065 TL seviyelerinde gram altın görüldüğünü belirtiyor. Yükselişlerin devam edeceğini ve bu haftanın fırsat olduğunu söylüyor. Şubat ayında 2090, mart ayında 2150 TL seviyelerine gelinmesinin hedeflendiğini belirtirken, yaz aylarında gram altının 2500-2700 TL, yılın son çeyreğinde ise 3000 TL'yi görmesi yönünde yorumlar yapıyor.

GÜMÜŞÜN DURUMU

Gram gümüşün 22.73 lira seviyesinde olduğunu belirten Memiş, geçen hafta 22 liraya kadar geri çekilme yaşandığını hatırlatıyor. Bu yıl içinde 32 TL'yi beklemenin devam edeceğini ifade ediyor ve farklı gelişmeler üzerine uzun vadeli bir yol izleneceğini sözlerine ekliyor.

Etiketler :