Altın Fiyatlarında Makas Giderek Artıyor! Rekor Seviyelerde Seyrediyor. Peki En Uygun Gram Altın Nerede Satılıyor?

Altın Fiyatlarında Makas Giderek Artıyor! Rekor Seviyelerde Seyrediyor. Peki En Uygun Gram Altın Nerede Satılıyor?
Altın fiyatları rekor seviyelerde seyrediyor. Vatandaşlar en uygun altını nereden alacaklarını merak ediyorlar. Dolar ve euro kurları yüksek seviyelerde. ECB ve Fed'den faiz indirimi beklentileri var. TCMB'nin brüt rezervleri azaldı.

Altın fiyatlarındaki artış devam ediyor. Gram altın 2.217 Türk Lirası seviyelerinde işlem görüyor. Vatandaşlar, en uygun alternatifi nerede bulabileceklerini merak ediyor. Kapalıçarşı mı, Kuyumcukent mi, yoksa serbest piyasa kuyumcuları mı?

Altını nerden almalı? Detaylar şöyle...

Ons altın fiyatları yakın zirvede seyrediyor: ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi beklentilerini kuvvetlendirmesinin ardından tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın bir durumda. Sarı maden, ayrıca, son beş ayın en büyük haftalık artışını kaydetmeye hazırlanıyor.

ABD'de tarım dışı istihdam verileri bekleniyor: Piyasalar, bugün TSİ 16.30'da açıklanacak olan ABD'de tarım dışı istihdam verilerini yakından takip ediyor. Beklenmeyen bir veriyle piyasaların hareketlenmesi bekleniyor.

Altın fiyatlarını etkileyen faktörler: Gram altının fiyatlamasını hem ons altın hem de dolar/TL'deki gelişmeler etkiliyor.

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları:

Gram altın: 2.345,99 lira
Çeyrek altın: 3.624,21 lira
Yarım altın: 7.248,43 lira
Cumhuriyet altını: 14.453 lira
Gremse altın: 38.994,00 liradan satılıyor.

thumbs-b-c-af58f600716745e6a6d3e00c13b92f0b.jpg

ALTINDA 'ALIŞ' MAKASI AÇILIYOR

Son bir haftadır altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Piyasadaki bu hareketlilik, altının alış fiyatları arasındaki makası ilk kez 100 liranın üzerine taşıdı.

Dün Kuyumcukent’te 3 bin 773 TL’den, Kapalıçarşı’da 3 bin 820 TL’den işlem gören çeyrek altın, aynı gün İstanbul’un farklı ilçelerindeki kuyumcularda 3 bin 900 TL’yi aştı.

Kuyumcukent esnafı Veysi Amcalar, altın fiyatlarında oynaklığın olmadığı dönemlerde lokasyonuna göre 50-60 lira arasında değişen bu farkın son günlerde ilk kez 100 lirayı aştığını, hatta lokasyona göre 150 liraya kadar çıktığını söyledi.

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, “Semt kuyumcularıyla çarşı arasındaki makas doğal, ancak son günlerde bu makas açıldı. Altının ons fiyatı bir saat içinde aşırı inip çıktığı için kuyumcular da makası açık tutuyor. Çünkü satınca yerine koyabilirler mi koyamazlar mı emin olamıyorlar” diye konuştu.

thumbs-b-c-5e77132f5aebff20d083f9f1c85d907c.jpg

DOLAR VE EURO KURLARI YÜKSEK SEVİYELERDE:

Bu hafta dolar kurunda yükseliş hızlandı. Haftaya 31,57 TL'den giriş yapan dolar kuru, haftanın son gününe 31,95 TL'den başladı. Aynı şekilde euro kuru da 35,01 TL ile rekor seviyeden başladı. Dolar yılbaşından bugüne yüzde 8,12 yükseldi.

ECB VE FED'DEN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİ

Küresel piyasalardan yükselen dolar ve faiz indirimi beklentileri, yatırımcılar üzerinde etkili oluyor. ECB ve Fed'den gelen sinyaller, küresel risk iştahını artırıyor.

TCMB'nin brüt rezervleri: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 1 Mart haftasında 130,9 milyar dolar olarak kaydedildi. Bir önceki hafta bu rakam 134,2 milyar dolar olmuştu. Kamu kesimindeki birikim 1 Mart haftasında 22 milyar TL azaldı. Böylece 27 haftada 1 trilyon 80 milyar TL kamu kesiminden çıkış yapıldı. İçerde herhangi bir veri bulunmazken, dışarda ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamları takip edilecek.

258370.webp

Etiketler :