AKP'li vekilden yaş çay alım fiyatlarına skandal savunma

AKP Rize Vekili Mertoğlu, üreticinin ÇAYKUR'un fiyatlarına isyanı yanı sıra özel sektöre gösterdiği tepkiyi görmezden geldi. Özel sektörün yaş çay alım fiyatları düşürmesi ile ilgili Mertoğlu, "Fiyatı düşürdüğü zaman bana çay vermeyin işleyemiyorum anlamak istiyorum" dedi.

AKP iktidarının ekonomi politikaları nedeniyle yurdun dört bir yanındaki tarım emekçisinin beli büküldü. Türkiye'nin her yerinden tarımla uğraşan esnaf isyan etmeye başladı.

AKP'nin uzun yıllardır kalesi olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de de yaş çay alım fiyatları tepki topladı.

ÇAYKUR düşük rakamlarını yanı sıra özel sektör üreticilere komik rakamlar teklif etti.

"ÖZEL SEKTÖR 11 LİRAYA KADAR DÜŞÜRDÜ"

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz de, konu ile ilgili, "AKP iktidarı ne çay üreticisine ne çiftçiye ne emekliye ne çalışanlara ne memurlara zam yapmamaktadır. Ülkemizde vatandaşlarımızın geçim sıkıntısı had safhadadır. Çayda uygulanan politikalar nedeniyle vatandaşımız açıklanan yaş çay alım fiyatında bile çay satamamaktadır. Yaş çay alım fiyatı 17 TL açıklanmıştı, bugün özel sektöre 11- 12 TL’den alım yapmakta" dedi.

Karadeniz'in çay tepkisi devam ederken AKP Rize Vekili Harun Mertoğlu'ndan skandal açıklamalar geldi.

tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AKP Rize milletvekilleri Muhammet Avcı ve Harun Mertoğlu ile Rize Ticaret Borsası'nda çeşitli sektör temsilcileriyle bir araya gelerek ÇAYKUR ve çay üreticilerinin sorunlarıyla ilgili değerlendirme toplantısına katıldı

"VERİLEBİLECEK EN YÜKSEK FİYAT...AYNI GEMİDEYİZ"

Mertoğlu, “Yaş çaya verilebilecek en yüksek fiyatı verdik” iddiasında bulundu.

Mertoğlu, ayrıca özel sektörün komik fiyatları hakkında da şunları sarf etti:

  • "Bazı özel sektörlere iyi niyetli diyorum ki, fiyatı düşürdüğü zaman "bana çay vermeyin işleyemiyorum" diye anlamak istiyorum, yoksa çaresizlikten istifa ederek böyle bir yola girmek istediklerine inanmak istemiyorum"
  • Özel sektör de ÇAYKUR da bir yere kadar, aynı gemideyiz. Çayın ÇAYKUR'u özel sektörü, hepimiz birlikte düşünmemiz gerekiyor"

ÇAYKUR ÖZELLEŞTİRECEK İDDİASI

Mertoğlu, ayrıca Erdoğan varken ÇAYKUR'un asla özelleştirilmeyeceğini iddia etti. Mertoğlu, şunları dile getirdi:

"Bir de zaman zaman mecliste farklı muhalefet partilerinde dillendirilen bir şeyler var, 'işte ÇAYKUR özelleştirilecek, bunu alt yapısı yapılıyor' diye bir söylentiler oluyor. Arkadaşlar Recep Tayip Erdoğan başımızda olduğu müddetçe ÇAYKUR özelleştirilmeyecektir. Bunun kesin sözünü teminatını olarak biz milletvekilleri olarak veriyoruz

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi

Etiketler :