90 yıllık İpliksan İplik'in 2 fabrikası icradan satılacak!

90 yıllık İpliksan İplik'in 2 fabrikası icradan satılacak!
Türkiye’nin en eski tekstil fabrikalarından biri olan İpliksan AŞ’nin iki ayrı yerdeki fabrikası icradan satılıyor. 370 milyon TL bedel belirlenen fabrika binalarının satışını Halk Bank istedi. Dev fabrikanın icradan ihalesi ise bu ayın sonunda yapılacak.

Gürkan Ailesine ait İpliksan Isparta İplik Sanayi AŞ, bir süredir içinde bulunduğu darboğazı aşamadı. Alacaklı konumda bulunan Halk Bankası, dev fabrikanın icradan satışını talep etti.

370 MİLYON LİRALIK BEDEL BELİRLENDİ

İpliksan İplik AŞ avukatları, hazırlan kıymet takdiri raporuna itiraz etti. Bilirkişi heyeti yaptığı inceleme sonrası raporunu hazırladı. Buna göre bir 24 dönüm alan üzerine kurulu iki ayrı İpliksan İplik AŞ fabrikası için 370 milyon TL muhammen bedel belirlendi.

İpliksan A.Ş.

SON TEKLİFLER 29 GÜNÜ VERİLECEK

Isparta İcra Dairesi, dev fabrikanın satışı için 22-29 Ağustos tarihlerinde teklif alınmasına karar verdi. Dev fabrika için son teklif verme tarihi ise 29 Ağustos saat 13.30 olarak belirlendi.

YALI DAİRESİ DE İCRADAN SATIŞA KONULMUŞTU

Bu arada, İpliksan AŞ’ye ait Üsküdar Beylerbeyi’ndeki bir yalı dairesi icradan satışa konulmuştu. 70 milyon TL muhammen bedel belirlenen yalı dairesinin satışını Ziraat Bankası talep etmişti.

İpliksan A.Ş.

TEMELİ 1930’LARDA ATILDI

İpliksan’ın temelleri 1930’ların başında Mehmet Gürkan tarafında atıldı. Aile şirketi konumundaki fabrikada son 50 yıldır halı ipliği üretimi yapılıyordu. Fabrika, Isparta’nın da en önemli tesislerinden biri konumundaydı.

Kaynak:halktv.com.tr