9 Ayrı Miras Davası Açmıştı! Sevgi Sabancı’dan Akbank ve Atlı Köşk Açıklaması

9 Ayrı Miras Davası Açmıştı! Sevgi Sabancı’dan Akbank ve Atlı Köşk Açıklaması
Sabancı ailesinde miras kavgası kızışıyor. Sevgi Sabancı, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada vekalet yoluyla haklarının ellerinden alındığını iddia etti.

Sevgi Sabancı, İhsan Sabancı'nın kızı olarak, vekalet yoluyla haklarının ellerinden alındığını iddia ederek, "Babam hakkını devretmek zorunda bırakılmış. Dedem, babamı mirasından çıkarmış. Babam annemle ilişkisinden dolayı mirastan çıkarıldı" şeklinde konuştu. Sabancı Holding'e ait tüm şirketlerde hak iddia ettiğini belirterek, "Özellikle Atlı Köşk ve Akbank önemli" ifadelerini kullandı.

Sevgi Sabancı, resmi olmayan bir evlilikten dünyaya gelmiş olup, Sabah gazetesine verdiği röportajda, 22 yıldır süren hukuk mücadelesi hakkında konuşarak, aile içi meseleleri deşifre etmekten memnun olmadığını dile getirdi. "Bu kadar büyük bir aile mirası konusunu bu kadar karmaşık hale getirmemeliydik. Ben elimden geleni yaptım ama sonuç alamadım. Doğduğum için suçlu hissetmiyorum. Londra'da sakin bir hayat sürüyorum. Kimseyi incitmeden, sadece hakkım olanı almak istiyorum. Sabancı ailesinin miras konusundaki tutumundan rahatsızım" dedi.

"Babamın annesiyle ilişkisi yüzünden mirastan çıkarıldığını söyleyen Sevgi Sabancı, Sabancı Holding'e ait tüm şirketlerde hak iddia ettiğini belirterek, "En önemlisi Atlı Köşk ve Akbank. Kız kardeşim Sevilay, Atlı Köşk'teki payını mahkeme yoluyla aldı ve satışa çıkardı. Şimdi benzer bir süreçten geçiyorum. Atlı Köşk'te tedbir kararı alındı. Ben de hakkımı aldığımda satışa çıkaracağım. Akbank'ta alacağım miktar çok büyük. Zaten faizlerle birlikte ciddi bir birikmiş alacağım var. Bankaya tedbir koymayı düşünmüyorum. Bankanın bu süreçten zarar görmesini istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Mirastan iddia ettiği hakkı elde etmesi durumunda İhsan Sabancı adına bir vakıf kuracağını belirten Sevgi Sabancı, "Babam çok kilolu bir insandı ve sağlığı kilolarından çok etkilendi. Obeziteyle mücadele için bir vakıf kuracağım ve oraya ciddi miktarda bağış yapacağım. Geri kalan parayı da 2 çocuğuma bırakacağım" şeklinde konuştu.