3600 ek gösterge için kanun teklifi verildi

3600 ek gösterge için kanun teklifi verildi
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 3600 ek gösterge için kanun teklifi verdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, uzun zamandır gündemde olan polislerin ücretlerinde iyileştirme öngören ek göstergenin yükseltilmesi isteğiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi.

Teklifin gerekçesinde;

“Türk polisi, toplumun huzur ve güvenliğini, kanun hâkimiyetini, ülkede asayişi ve güvenliği sağlamak için görev yapmaktadır. Polisimiz bu kutsal görevi zor şartlar altında yürütmüş ve yürütmekte, ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak için, gerektiğinde, bu ülke toprakları için canını da vermektedir.

Zor şartlar altında hayatını ortaya koyan Türk polisi hizmetlerinin karşılığını alamadığı gibi, İktidar partisi tarafından yıllardan beri emniyet teşkilatına özlük haklarının düzeltileceği vaadi verilmiş ancak bugüne kadar yerine getirilmemiş, polislerin özlük hakları, sosyal, ekonomik sorunları her defasında kulak arkası yapılmıştır.” diyen Türkkan, “Zaten çalıştıkları sürede sıkıntı çeken polislerimiz emekliliklerinde daha da geçim sıkıntısı çeker hâle gelmektedir.” ifadesini kullandı.

Etiketler :