Köy Enstitüleri Işığında Cumhuriyet Eğitimi Sempozyumu düzenleniyor

Köy Enstitüleri Işığında Cumhuriyet Eğitimi Sempozyumu düzenleniyor
Çankaya Belediyesi tarafından 15-16 Nisan tarihlerinde Köy Enstitüleri'ne saygı günleri gerçekleştirilecek. Çok sayıda STK'nın katılımıyla düzenlenecek "Köy Enstitüleri Işığında Cumhuriyet Eğitimi Sempozyumu"nda bir döneme damgasını vuran Köy Enstitüleri'nin önemi ve ülkeye sundukları katkılar hakkında alanının uzmanları tarafından konuşmalar yapılacak.

Ankara bu hafta sonu özel bir programa daha ev sahipliği yapacak. Köy Enstitüleri’nin sosyal, politik ve kültürel katkılarının konuşulacağı "Köy Enstitüleri Işığında Cumhuriyet Eğitimi Sempozyumu", 15-16 Nisan tarihlerinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde bulunan Sabahattin Ali Konferans Salonu'nda konuklarını ağırlayacak.

Sempozyum Çankaya Belediyesi; İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Ankara Şubesi, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı ile Köy Enstitülerini Araştırma ve Eğitimi Geliştirme Derneği‘nin işbirliğinde gerçekleştirilecek.

"Köy Enstitüleri Işığında Cumhuriyet Eğitimi Sempozyumu"nda ÇYDD, KEÇEV, YKKED, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen gibi STK’ların Ankara temsilcilerinin sunumları yer alacak. Ayrıca Köy Enstitüleri mirası ışığında günümüz eğitiminin sorunları adına çözüm önerileri de sunulacak. Etkinlikte eğitimde ticarileşme, eğitimdeki gericileşme ve laiklik, öğretmen yetiştirme sistemindeki sorunlar gibi konu başlıklarının yanı sıra başarılı ülkelerin örnekleri tanıtılarak, demokratik eğitim mücadelesi için çözüm önerilerini sunulması bekleniyor.

Birinci günde 1. oturumda Prof. Dr. Rıfat Okçabol’un “Cumhuriyet Eğitimi, Köy Enstitüleri ve Yıkım Süreci”; 2. oturumda Prof. Dr. Ahmet Yıldız “Eğitimdeki Gericileşme ve Laiklik”, Prof. Dr. Meral Uysal “Eğitime Erişim ve Eğitimde Ticarileşme”, Doç. Dr. Ayhan Ural “Kademeler Arası Geçiş Sorunsalı ve Sınav Merkezli Eğitim” ve Dr. Niyazi Altunya “Öğretmen Yetiştirme Sistemindeki Sorunlar” başlıklarını konuşacak.

İkinci günde 3. oturumda Prof. Dr. Soner Yıldırım, Dr. Nazlı Somel, Dr. Onur Seçkin ile Gülin Onat Bayır “Eğitimde Başarılı Ülke Deneyeimlerinden Dersler” konusu ele alınacak.

4. oturumda Prof. Dr. Nuray Senemoğlu “Nasıl bir eğitim”, Dr. Nejla Doğan “Temel eğitimin felsefesi nasıl olmalı”, Dr. İhsan Metinnam “Temel eğitimde kültür ve sanat eğitimi nasıl olmalı”, Dr. Nurcan Korkmaz “Nasıl bir mesleki teknik eğitim” ve Dr. B. Sadık Albayrak “Kırsalda nasıl bir eğitim” üzerinde durulacak.

5. oturumda Eğitim-İş, Eğitim-Sen ile Veli-Der Ankara Şubesi’nin katılacağı “Demokratik Eğitim Mücadelesi, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” değerlendirilecek. Konuşmaların ardından sempozyum sonuç bildirisinin okunmasıyla sona erecek.

Sempozyumla ilgili detaylı bilgi için http://kultursanat.cankaya.bel.tr adresi ziyaret edilebilir.

Etiketler :