'Eğitimde dijitalleşme şart' dediler her yıl 5 bin öğrenciye eriştiler!

'Eğitimde dijitalleşme şart' dediler her yıl 5 bin öğrenciye eriştiler!
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve çocukların gelişimine uzaktan eğitimle katkı sunmak amacıyla 4 yıldır faaliyet gösteren Okul Destek Derneği (ODD) tarafından ‘Dijitalleşen Dünyada Eğitim’ paneli 'İş Mekan’da gerçekleşti. ODD kurucusu Orkun Oğuz, "Öğrencilerimizin bilim ve teknoloji merkezli mesleklerini seçmelerindeki engelleri kaldırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'nin yaşlanan nüfusuyla dünya ortalamasına yaklaştığını ve 2038'den itibaren yaşlı ülkeler kategorisinde yer alacağını bu demografik değişimin Türkiye’nin değerlendirmesi gereken bir fırsat olduğunu ifade eden ODD Kurucusu Orkun Oğuz “OECD rakamları eğitimimizin kalitesini artırdığımız taktirde yıllık 1,5 ila 2 puan büyüme hızımızı artırabileceğimizi gösteriyor.

Okul Destek Derneği olarak 800’den fazla gönüllümüz aracılığıyla, dijital teknolojileri kullanarak her sene 5000’e yakın öğrencimize bir öğretim yılı boyunca uzaktan matematik, fen, İngilizce ve Türkçe derslerinde destek oluyoruz ve farklı coğrafyalardan gelen devlet okulundaki öğrencilerimizin aldıkları eğitimin kalitesini artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

'YAPAY ZEKÂ EĞİTİMDE SAHNEYE ÇIKTI'
Eğitim sisteminde meydana gelen değişimde teknolojinin büyük rol oynadığını söyleyen Yetkin Gençler Eğitim Kooperatifi Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut , “Yapay zeka gelecekte bireyselleştirme kapasitesi yüksek, kendi istediğiniz gibi bir eğitim modeli oluşturmanızı sağlayacak.

Bu yüzden hızlı dönüşüm içerisinde gençlerin alternatif eğitim kurumlarına yönelmeleri gerekiyor. Alternatif eğitim kurumlarının oluşumuna ve gençlerin buralara yönlendirilmelerine destek verilmesi hususunda STK’ların daha çok sorumluluk alması beklentimiz.” ifadelerini kullandı.

'KALKINMA İÇİN EĞİTİMDE DİJİTALLEŞME ÖNEMLİ'
Ekonomik kalkınmaya giden yolda dijital dönüşümün sadece sanayi değil, eğitim için de çok önemli bir süreç olduğuna dikkat çeken Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal “İnsana yapılan yatırım dijital dönüşümde başarıya ulaşmak için yüzde 70’lik öneme sahip. Teknoloji ile barışık, sosyal ve büyük genç nüfusa sahip olan bir ülke olarak, eğitimde dijitalleşme sürecini iyi yönetebilirsek gençlerimizi doğru bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatabilir ve bu süreci fırsata çevirebiliriz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENME İKLİMİ DOĞRU KURGULANMALI
Dijitalleşen dünyada eğitim süreçleri değişirken, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan farklı sosyokültürel seviyelerdeki öğrencilerin yaşam biçimleri ve beklentilerindeki farklılıklara dikkat çeken Eğitim ve Kariyer Danışmanı Nur Erdem Özeren ise öğrenme iklimi üzerinde dijitalleşmenin önemine değindi ve “Her bölge için ayrı kurgulanmalı” dedi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi