Ege'de gezilecek en güzel yerler

Ege'de gezilecek en güzel yerler
Ege deyince aklımıza denizi, kumu, güneşi ve güzelliği gelir. Peki ege'de nereye gidebiliriz, nerede denize girebiliriz...

Ege deyince aklımıza denizi, kumu, güneşi ve güzelliği gelir. Peki ege'de nereye gidebiliriz, nerede denize girebiliriz...

1 - Kozbeyli 

Gözlerinizi kapatın, burnunuza buram buram sıcacık köy ekmeğinin kokusu gelsin, üzerine sapsarı tereyağını sürüyorsunuz, en üste mis gibi çemen, köy sütü de yanı başında, canınız mı çekti o zaman doğru; Kozbeyli sofrasına, ardından köy meydanındaki salaş kahvede, 100 yıllık kocaman bir dibekte, tokmakla dövülen kavrulmuş kahve, yanında getirilen minik lokumları ile tarifsiz bir lezzet.

2 - Bademli / Dikili

Burası Türkiye'nin cennet bölgelerinden biri, uğramadan asla geçmemek lazım. Köyün meydanında kahvesi, bakkal dükkanı ile şipşirin bir yer, yapılan koruk suyu ise fevkalade fakat asıl güzelliği elbette ki muhteşem denizi.

Tablo gibi, aslında buralara deniz demek insanı kesmiyor, özellikle Pisa Koyu ve Fame Beach sizi kendine aşık edecek, denizin rengini tarif etmekte zorlanacaksınız.

3 - Çamlık Lokomotif Müzesi

Selçuk'ta bulunan bu müzeye; Şirince sapağından itibaren 8,5 Km sonra ulaşıyorsunuz. Girişte hiçbir tabela yok şaşırmayın. Benzin istasyonuna gelmeden sağa sapıyorsunuz.
Bu müzede İngiliz, Alman, Amerikan, Fransız, Çekoslovak ve İsveç yapımı 30 buharlı lokomotif sergilenmekte. Aralarında dünyada 2 adet bulunan ve odunla çalışan İngiliz yapımı bir lokomotif de var.

Atatürk 1936 yılında beyaz tren ile gelerek Çamlık köyünde konaklamış. Atatürk ün tren gezilerinde çekilmiş fotoğraflarından oluşan bir de anı odası var burada.

4 - Özbek Köyü

Deniz kıyısındaki, güzel manzaralı bu şirin köyün tarihi hakkında yazılı kaynaklardan bilgi verebilmek biraz zor çünkü 1950 yılında Urla Hükümet konağındaki yangında tüm belgeler yok olmuş. Kulaktan kulağa anlatılanlara göre ise 1000 yıllık bir tarihten bahsediyoruz. Köy; İzmir e 50 Km, Urlaya ise sadece 7 Km uzaklıkta

5 - Sığacık / Seferihisar

Seferihisar'da araba kullanımı yok, bisiklet ile yolculuk yapıyorsunuz, şehrinizde büyük alışveriş merkezleri yok, onun yerine yerel marketlerden alışveriş yapılıyor. Hazır yiyeceklerden ziyade doğal ev yapımı yiyecekler tüketiliyor.  Pazar günü giderseniz köylü kadınların kendi elleriyle yaptığı ürünlerin olduğu pazarı da gezebilirsiniz. Sokaklar, börek, sarma, baklava, kadayıf, gözleme kokusundan geçilmiyor, daha doğrusu geçemiyorsunuz, hepsinden tatmak için delice bir arzu oluşuyor içinizde.

6 - Sutüven Şelalesi / Hasanboğuldu Göleti

Şöyle söylenebilir, elinizde fotoğraf makinanız varsa her 3 saniyede bir 10 dakikalık molalar vereceksiniz demektir. Sutüven de bulunan tüven kelimesi; sıçrayan anlamını taşıyor. Yani sıçrayan su, su sıçraması gibi bir şey demek.

7 - Kozak / Bergama

Kozak; ülkemizin çam fıstığı ihracat şampiyonu. Fıstık çamının yolculuğu buradan başlıyor, Türkiye’yi dolaşıp Avrupa üzerinden ABD’ye ulaşıyor ve dünyada tam 1.600 noktada konaklıyor.

Fakat sizi sürekli deklanşöre bastıracak şey bu fıstıklar değil, tertemiz hava, sıra sıra ağaçlar, şırıl şırıl akan nehir, ve yeşilden sarıya doğru binbir renk.

8 - Urla

Urla; sakin, huzurlu bir yaşam vaat ediyor misafirlerine, çoğu ünlünün ve maddi durumu çıtadan yüksek olanların, buradaki villaları tercih etmesinin sebebi de bu Karantina adasını, Ünlü Yunan şair Yorgo Seferis’in, ölümünün 100.yılı olması dolayısı ile restore edilen eski oturduğu evini, balıkçılarını, denizin altını, üstünü görmeden sakın gelmemelisiniz.

9 - Eski Datça

Can Yücel in burada yaşaması, tanınması için büyük etken. Ufak sokakları, minik tezgahlardaki el işleri, sıcacık insanları ile sempatik bir yer.

10 - Değirmen / Tire

Düşünün yemyeşil bir ormanın içindesiniz , etrafınızda her türden çiçek var, hava mis gibi tertemiz, yanınızda; içinde kazların, ördeklerin yüzdüğü şırıl şırıl bir dere.

İlgili Haber