EFT Tekstil işçileri haklarını istiyor

EFT Tekstil işçileri haklarını istiyor
ETF Tekstil fabrikası işçileri hakları için mücadele ediyor. DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Hikmet Numanoğlu, başta işçilerin tüm haklarının ödeneceğinin söylendiğini ancak teklifle kendilerine söylenen arasında büyük bir fark olduğunu belirtti. Numanoğlu, "Harcadığı herhangi bir para gözüne batmaz ama işçiye verdiği para batıyor" dedi.

İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren ETF Tekstil fabrikasında gasp edilen hakları için mücadele yürüten ve kıdem tazminatları ile ikramiyelerini talep eden işçiler, 15 gündür direniyor. Fabrikanın önünde çadır kuran işçilere dayanışma ziyaretleri sürerken onlarca çevik kuvvet de alana yeniden getirildi. İşçiler, DERİTEKS ile yapılacak olan toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde fabrikayı kapatma kararı veren işveren Sanem Dikmen’e tepkili. Fabrika içerisindeki malların dışarı çıkmasına izin vermemek için gece gündüz nöbet tutuyor.

'Sevkiyata hazır malları çıkartmaya çalıştılar'

BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre; Yaşananları değerlendiren DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Hikmet Numanoğlu, “Önceki gün polis zoruyla fabrikanın bahçesinden çıkarıldık. İfademizi almalarının ardından serbest bırakıldık. Ancak fabrikaya geldiğimizde polis otolarının hâlâ orada olduğunu gördük. Sevkiyata hazır malları çıkartmaya çalıştılar. Ancak biz engel olduk. Hakkımızı yedirtmeyiz” dedi.

'İşçi ağlarken onların gülmesine izin vermeyeceğiz'

DERİTEKS’in fabrikada 7 yıldır örgütlü olduğunu ve 250 üyesi olduğunu aktaran Numanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz sadaka değil hakkımızı istiyoruz. Başta tüm hakların ödeneceği söylendi ama 20 işçi aynı gün çıkarıldığında arkadaşlarımıza yapılan teklifle bize söylenen arasında dağlar kadar fark vardı. Bize ihbar tazminatının olmayacağı, kıdem tazminatının yüzde 50-60’nın ödeneceği ve içeride kalan ikramiyelerin ödenmeyeceği söylendi. İşverene almamız gereken haklarımızın yüzde 60’ını gasp edince bunu kabul edemeyeceğimizi söyledik. İşverenin haklarımızı vermeme çabası sadece ETF işverenine mahsus değil. Sermayenin özü bu… Harcadığı herhangi bir para gözüne batmaz ama işçiye verdiği para batıyor. Direnişi kırmaya çalışmasının anlamı yok. Neredeyse oraya gideceğiz, orada direneceğiz. İşçi ağlarken onların gülmesine izin vermeyeceğiz. Biz işçimizle sırt sırta kol kola mücadele edeceğiz.”