Trump'ın İran tehditlerinin sonu gelmiyor! "Görüşmeden sonuç çıkmazsa ikinci uçak gemisi yolda"

Trump'ın İran tehditlerinin sonu gelmiyor! "Görüşmeden sonuç çıkmazsa ikinci uçak gemisi yolda"
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yapılan görüşmelerde sonuç alınmaması halinde bölgeye bir uçak gemisi daha göndereceklerini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik nükleer konulu tehditleri sürüyor. Washington-Tahran hattında, Umman'daki görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump, İran'a gözdağı verdi.

İran ile yürütülen müzakerelerin başarıya ulaşmaması halinde Trump; askeri müdahaleye hazırlık amacıyla Orta Doğu'ya ikinci bir uçak gemisi taarruz grubu göndermeyi düşündüğünü açıkladı.

thumbs-b-c-06b6d417c533a4133bac5a5765fe6d70.jpg
ABD, USS Abraham Lincoln uçak gemisinin Orta Doğu'ya konuşlandığını açıklamıştı.

"YA ANLAŞMA YA SAVAŞ"

Axios'tan Barak Ravid'e konuşan ABD Başkanı, Haziran 2025'te İran'a düzenledikleri hava saldırılarını anımsatarak, "Ya bir anlaşma yapacağız ya da geçen seferki gibi çok sert bir şey yapmak zorunda kalacağız" dedi.

Trump diplomatik yol konusunda iyimserliğini korurken; İran'ın askeri tehdit nedeniyle "çok fena bir anlaşma yapmak istediğini" ve önceki görüşmelere kıyasla çok daha ciddi bir tavır sergilediğini iddia etti.

"Geçen sefer bunu yapacağıma inanmadılar," diyen Trump, Haziran ayında İran'ın nükleer tesislerini vurma kararına atıfta bulunarak, "Ellerindeki kozu fazla zorladılar," dedi.

ABD'li ve İranlı heyetlerin önümüzdeki hafta bir kez daha bir araya gelmelerini beklediğini ifade eden Trump, bu seferki görüşmelerin "çok farklı" olduğunu belirtti.

Kaynak:Halk TV Dış Haberler Servisi