Son dakika | İran müzakerelere kapıyı kapattı
ABD Merkezli Wall Street Journal, Hamaney'in ABD/İsrail saldırılarında öldürülmesinin ardından ülkedeki en yetkili isim haline gelen İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Laricani'nin ABD ile görüşmelere yeniden başlama girişiminde bulunduğunu iddia etmişti.
Trump: İran görüşmek istedi ben de kabul ettim
YALANLAMA GELDİ: MÜZAKERE YOK!
Laricani ise sosyal medya hesabından jet bir yalanlamada bulundu. Söz konusu iddiayı sosyal medya hesabından alıntılayan Laricani, "Amerika Birleşik Devletleri ile müzakere etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TRUMP, "İRAN DİYALOG İSTİYOR" DEMİŞTİ
ABD Başkanı Trump dün, İranlı yetkililerden bir müzakere çağrısı geldiğini ve kendisinin de bu çağrıyı kabul ettiğini duyurmuştu. Hamaney'in ölümü sonrası The Atlantic'e konuşan Trump, "Bir anlaşma yapabilirlerdi. Bunu daha önce yapmalıydılar. Çok kurnazca davrandılar" açıklamalarını yapmış, "Çok pratik ve kolay olan şeyi daha önce yapmaları gerekirdi. Çok uzun süre beklediler" şeklinde konuşmuştu.
"AMERİKAN ASKERLERİNİ İSRAİL'E FEDA ETTİ"
Laricani, bir başka paylaşımında da ABD Başkanı Donald Trump'ın İran hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi. Trump'ın bölgeyi boş hayallerle kaosa sürüklediğini vurgulayan Laricani, "Şimdi Amerikan askerlerinin daha fazla kaybından endişe ediyor. Kendi yanılsamalarıyla, yarattığı ‘Önce Amerika’ sloganını ‘Önce İsrail’e’ dönüştürdü ve Amerikan askerlerini İsrail’in güç hırsı uğruna feda etti." ifadelerine yer verdi. Laricani, Trump'ı, "yeni yalanlarla Amerikan askerlerine ve ailelerine bedel ödetmekle" suçladı.