Putin postalları çekti Zelenski yine Trump'tan destek istedi
ABD-Rusya-Ukrayna arasında barış müzakerelerinin sürdüğü günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, askeri üniforma giyerek Kursk bölgesindeki askeri harekat merkezini ziyaret etti.
Ukrayna'nın 6 Ağustos 2024'te sınırdan girmesinden sonra bölgeye ilk kez ziyarette bulunan Putin, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'dan brifing aldı.
PUTİN POSTALLARI ÇEKTİ ZELENSKİ YİNE TRUMP'TAN DESTEK İSTEDİ
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde ABD ve Ukrayna heyetleri arasındaki görüşmeyi değerlendirdi.
Zelenskiy, Cidde toplantısının önemini vurgulayarak, bu görüşmelerin, ülkesine ABD yardımlarının yeniden sağlanması ve savaşın sona ermesi yönünde ilk adım olduğunu bildirdi. Zelenskiy, “Suudi Arabistan'daki toplantının, Rusya'nın Ukrayna ile ABD arasındaki ilişkileri tamamen tırmandırma planlarını engellediğini düşünüyorum” dedi.
ABD'nin sunduğu ‘30 günlük acil ateşkes’ teklifini Rusya'nın reddetmesi durumunda ‘ABD'nin güçlü adımlarını’ bekleyeceklerini dile getiren Zelenskiy, “Rusya'ya yaptırım uygulanması veya baskı yapılması yönünde atılacak diğer adımlar ise Amerikan tarafına bağlı olacak. Bu, Rus tarafıyla yapılacak diyaloğa bağlı olacak” ifadelerini kullandı.
TEKLİF RUSYA'YA DA GİDECEK
Zelenskiy, olası geçici ateşkesin sağlanmasının ardından savaşın sona erdirilmesine yönelik kapsamlı planın hazırlanmasının mümkün olabileceğini de söyledi.
Ukrayna-Rusya savaşını bitirmek üzere ABD-Rusya-Ukrayna arasındaki Suudi Arabistan görüşmeleri sonrası Ukrayna'nın 30 günlük bir ateşkesi kabul etmeye hazır olduğunu açıklandı. ABD söz konusu teklifi Rusya'ya da iletmeye hazırlanıyor.
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, "Bildiğiniz üzere Bay Witkoff bu hafta Moskova'ya gidiyor ve Rusları bu planı imzalamaya çağırıyoruz. Bu savaşta barışa en çok yaklaştığımız an bu. Başkan, Ruslardan bu işi bitirmemize yardım etmelerini bekliyor" ifadelerini kullandı.