"Cezayir Hükümeti ve Kayı İnşaat işçinin hakkını gasp ettiniz"

"Cezayir Hükümeti ve Kayı İnşaat işçinin hakkını gasp ettiniz"
Cezayir Konsolosluğu önünde eylem yapan Kayı İnşaat işçileri: Coşkun Yılmaz’ın Cezayir Bankasında bloke edilmiş parası var. O paradan Pakistanlılar, Vietnamlılar hak edişlerini aldılar. Tek alamayan işçiler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan işçiler.

2 yıldır maaşlarını alamayan Kayı İnşaat işçileri, İnşaat-Sen Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu olarak eylemlerinin 15'inci gününde Cezayir Konsolosluğu önündeydi.

İşçiler Cezayir'de çalıştıkları döneme ait maaşlarını da alamadıkları için Cezayir Hükümeti önünde eylemlerine devam etti. 

Cezayir Hükümeti önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Kayı İnşaat işçisi Ali Bahri Öksüz şöyle konuştu: 

"Pakistanlılar, Vietnamlılar hak edişlerini aldılar"

"Sorunlarımızı bu ülkede Marko Paşa hariç herkese anlattık. Bugün Cezayir Hükümeti önündeyiz çünkü biz Cezayir’de çalıştık. Coşkun Yılmaz’ın Cezayir Bankasında bloke edilmiş parası var. O paradan Pakistanlılar, Vietnamlılar hak edişlerini aldılar. Tek alamayan işçiler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan işçiler. Biz Cezayir Hükümetinden sadaka istemiyoruz, borç istemiyoruz. Biz orada çalıştık. Coşkun Yılmazla sorunları bizi alakadar etmiyor."

ekran-resmi-2021-02-01-17-00-09.png

"Hak ettiğimiz paraya el koydunuz"

Kayı İnşaat işçisi Abdülsamet Kete, “Hak edişlerimizi alamamamız Coşkun Yılmaz ve Cezayir Konsolosluğu arasındaki bir problem. Bizim tek bildiğimiz şey var. Hak ettiğimiz paraya el koydunuz. İşçilerin bir suçu yok.” dedi.

Kayı İnşaat işçisi Murat Toksöz ise şöyle konuştu:

"Nasıl Pakistan ve Vietnam işçisine kolaylık sağladılarsa bize de sağlasınlar. Mücadelemiz hem Cezayir hem Türkiye tarafında devam edecek. Bu parayı alana kadar gitmeyeceğimiz yer kalmayacak.

"Cezayir Hükümeti de sorumludur"

İnşaat-Sen Sözcüsü Nurseli Gözüaçık'ın basın açıklaması da şu şekilde: 

“Coşkun Yılmaz ile bağlantılı şirketlerin önüne gittik. O bağlantıları tek tek ortaya çıkardık. Bugün Cezayir Konsolosluğu önündeyiz. Kayı İnşaat yüzlerce işçiyi Cezayir’deki şantiyelerde çalışma üzere götürdü. Bu süreçte Cezayir Hükümeti ile arasında ne gibi sorunlar yaşandı, biz bunları bilemeyiz. Patronla hükümet arasında geçen sorunlar işçilerin sorumluluğunda değildir. İşçilerin alacağından onların ülkesinde çalıştıran Cezayir Hükümeti de sorumludur. Cezayir Konsolosluğu önünden işçilere verilen sözleri tekrar hatırlatıyoruz. Dışişleri Bakanlığı daha önce sürecin takipçisi olacağına dair söz vermişti. Geçen hafta Dışişleri Komisyonunda Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran yine söz verdi. Kayı işçilerinin hak edişlerini alabilmeleri için devreye girmelerini, atılması gereken adımları atmalarını istiyoruz.”

Kayı İnşaat işçileri eylemlerinin ardından Cezayir Konsolosluğuna dilekçe verdi.