Twitter'a alternatif olabilecek 7 uygulama
Android Authority ve LifeWire siteleri, Twitter'a alternatif kullanılabilecek uygulamaları sıraladı. İşte o uygulamalar:
1. Twitter'a en çok benzeyen: Plurk
Plurk kendisini "tuhaf insanlar için sosyal ağ" olarak tanımlıyor, ancak insanların örgü örmekten Netflix'e kadar geniş bir yelpazede sıradan konuları tartıştığı görülüyor. Şirket Tayvan'da olduğu için platformda dönen tartışmaların çoğu Asya pop kültürü etrafında şekilleniyor.
Plurk anonim gönderilere izin veriyor, böylece başka hiçbir bilginizi paylaşmadan düşüncelerinizi dünyayla paylaşabiliyorsunuz. Uygulamanın sunduğu "Zaman Makinesi" özelliği, geçmiş günlerdeki tüm plurkları görmenizi sağlayarak eski gönderileri aramanızı kolaylaştırıyor.
2. Sosyal medya görünürlüğünüzü artırın: Minds
Minds sosyal medya fenomenleri ve yaratıcıları için oluşturuldu. Kullanıcıları ister internet sitenize ister diğer sosyal medya hesaplarınıza yönlendirmek isteyin, yerleşik analiz araçları, zaman içinde gönderilerinizi kaç kişinin gördüğünü takip etmenize olanak tanıyarak görünürlüğünüzü nasıl artıracağınız konusunda size rehberlik ediyor.
Minds, kullanıcıların gördüğü içerik türlerini belirlemek için algoritmalar kullanmıyor. Twitch'e benzer şekilde Minds, diğer kullanıcılara kimin önerileceğine karar vermek için bir jeton sistemi kullanıyor. Diğer önemli özellikler arasında şifreli sohbet, gruplar ve bloglar yer alıyor.
3. Kendi sosyal ağınızı oluşturup yönetin: Mastodon
Mastodon, merkezi olmayan yapısı nedeniyle diğerlerinden ayrılıyor. Tek bir dev sosyal medya platformu sunmak yerine, kullanıcıların topluluklar veya "modeller" oluşturmasına, barındırmasına ve yönetmesine olanak tanıyor. Her model, ev sahipleri tarafından belirlenen farklı bir dizi davranış politikası barındırıyor.
İşk başta uymak gereken çok fazla husus varmış gibi görünse de birtakım topluluklara katıldığınızda, sizinle benzer düşüncelere sahip yeni arkadaşlar edinmek için uygun bir ağ olduğunu göreceksiniz. Mastodon, Android ve iOS'ta birden fazla uygulamayı desteklediğinden, deneyiminizi özelleştirmek için birçok seçeneğiniz oluyor.
4. Gençler için güvenli liman: Amino
Amino, kullanıcıların belirli konulara odaklanan topluluklar oluşturmasına ve yönetmesine olanak sağlaması açısından Mastodon'a benziyor. Buradaki çoğu topluluk Twitter'dan daha katı kurallara sahip olmasıyla da ebeveynlerin güvenebileceği bir uygulama haline geliyor.
Topluluk moderatörleri anketler, sınavlar ve diğer düzgün etkileşimli içerikler oluşturabiliyor. Amino ayrıca sesli sohbet edebileceğiniz ve diğer kullanıcılarla video izleyebileceğiniz "tarama odalarına" da sahip. Platform anonimliğe öncelik veriyor ve farklı topluluklarda farklı kullanıcı adları kullanılabiliyor.
5. Demokratik olarak kontrol ediliyor: Aether
Twitter'ı kullanma amacınız ortak ilgi alanlarına sahip kişileri takip etmekse, Aether iyi bir alternatif olabilir. Aether, gönderileri büyük ölçüde denetlese de bireysel toplulukların, grubu yöneten kendi moderatörleri oluyor. Kullanıcılar birden fazla anonim hesap açabiliyor ve herhangi bir toplulukta paylaşım yapabiliyor.
Aether'in önemli bir avantajı, yaptığınız yorumların sonsuza kadar orada kalmaması. Birisi her zaman yayınladığınız herhangi bir şeyin ekran görüntüsünü alma ihtimali olsa da içeriğin kendisi sonunda Aether'da kayboluyor. Dezavantajı ise mobil uygulamasının olmaması, Aether'i yalnızca masaüstü uygulamasını indirerek kullanabiliyorsunuz.
6. Dünyanın en bilindik forumu: Reddit
Topluluk odaklı bir platform olan Reddit, konularına ve ilgi alanlarına göre alt kategorilere ayrılıyor. Her bir alt kategorinin kendine ait kuralları bulunuyor ve paylaşımların sıralaması, oylamaya göre belirleniyor. Bir içeriği beğenme ya da beğenmeme şansınız bulunuyor. Haber ve içerik deposu olan Reddit'te aradığınız çoğu şeye dair bir alt kategori bulabilirsiniz.
7. Daha özel bir deneyim: Cohost
Cohost, aslında Twitter'a çok benzeyen, ancak daha kontrollü bir felsefeye sahip olan başka bir sosyal ağ. Mastodon gibi burada da reklam bulunmuyor ve şirket verilerinizi satmıyor. Ayrıca, neyi görüp görmeyeceğinizi belirleyen bir algoritması da yok. Bu nedenle, tüm gönderiler kronolojik sırada gösteriliyor.
Cohost'un tek dezavantajı nispeten yeni olması. Herkes platforma kaydolabiliyor, ancak yalnızca davetiye kodu olanlar hemen kabul ediliyor. Davetiyesi olmayan kullanıcıların yorum yapmaya başlayabilmeleri için birkaç gün beklemeleri gerekiyor. Böylelile spam ve botların diledikleri gibi davranmaları önlenmiş oluyor.
Paralı mavi tik dönemi başladı: İşte geçerli olduğu ülkeler
Elon Musk'tan eski sevgilisine hamle: Amber Heard'ün Twitter hesabı askıya mı alındı?
Elon Musk neden Twitter'da küçülmeye gidiyor: İşte 700 milyon dolarlık sebep
Kaynak:halktv.com.tr Dış Haberler Servisi