Ankara Katliamı'nın faili IŞİD'li canlı bomba aranıyor
IŞİD’li canlı bombaların Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği 10 Ekim katliamına ilişkin firari sanıklar yönünden Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 6. duruşması bugün görülecek. Duruşma öncesi mahkeme heyetinin Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nden IŞİD üyelerine ilişkin istediği bilgiler de girdi. Terörle Mücadele Şube Müdürü Uğur Tayfun Göngür’ün mahkemeye gönderdiği belgede canlı bomba olabilecek Hasan Hüseyin Uğur’u arama çalışmalarının sürdüğü ortaya çıktı.
Belgede, Uğur hakkında “3 adet silahlı terör örgütüne üye olma, tasarlayarak adam öldürme ve canlı bomba kimliği bulundurma suçlarından arama kaydının bulunduğu tespit edilmiştir. Çevreden yapılan araştırmada, Hasan Hüseyin Uğur isimli şahsın halen Irak/Suriye çatışma bölgelerinde bulunduğu ve DAEŞ (IŞİD) terör örgütü içerisinde aktif faaliyet gösterdiği şeklinde bilgilere ulaşılmış, şahsın ilimizde olduğuna dair somut bilgi ve belge elde edilememiş, şahsın yakalanması mümkün olmamış, şahsı yakalamaya yönelik çalışmalar devam ediyor” denildi.
Canlı bombanın parmak izi yok
10 Ekim katliamını gerçekleştiren canlı bombalardan Adıyamanlı Yunus Emre Alagöz’ün parmak ve avuç içi izlerinin emniyet arşivlerinde olmadığı da davaya giren belgelerden anlaşıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkan Yardımcısı Kabin Apaydın’ın mahkeme gönderdiği belgede Alagöz’ün Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Kimlik Tespit Büro Amirliği, Otomatik Parmak ve Avuç İzi Teşhis Sistemi’nde kaydının bulunmadığı belirtildi. IŞİD üyesi Kasım Dere’nin ise fotoğrafıyla birlikte parmak ve avuç izleri mahkemeye sunuldu.
Hayır ve Ensar Derneği’nde kaydı yok
Bir önceki duruşmada verilen ara kararda İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne IŞİD'in sözde Türkiye emiri İlhami Balı’nın Hayır ve Ensar Derneği’nde çalışıp çalışmadığı, üye olup olmadığı ve bu dernek hakkında IŞİD terör örgütü kapsamında işlem yapılıp yapılmadığı hususunda bilgi istenmişti. İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, mahkemeye gönderdiği cevap yazısında Hayır ve Ensar Derneği’nin 25 Aralık 2012’de kurulduğunu, 8 Mayıs 2015’te fesih edildiğini belirtti. Valilik, Balı’yı OHAL KHK’ları ile kapatılan ve FETÖ/PDY ile ilişkili olabileceği değerlendirilen derneklerin yönetim ve denetim kurullarında araştırdığını ve herhangi bir tespitte bulunamadığını kaydetti.
Kaynak:ANKA