Suyu asla birden fazla kez kaynatmayın: Düşündüğünüzden daha tehlikeli!
Suyu bir kez kaynatırsanız daha temiz ve içilebilir hale gelir ancak bu işlemi tekrarlarsanız mide sorunları yaşama riskiniz artar.

Suyu iki kez kaynattığınızda, içindeki sağlıklı mineraller zararlı hale geliyor ve ayrıca suyun kaynatıldığı kapta taş oluşuyor ki bu da böbrek taşlarının başlıca nedenidir.
Kullandığınız su eğer kirletici maddeler içeriyorsa (örneğin bazı kırsal kesimlerde veya iyi filtrelenmemiş sularda) tekrar tekrar kaynatmak, tüketimini daha da zorlaştırabilir.

Birkaç kez kaynatılan su, özellikle sert su bulunan bölgelerde, genellikle ağır, metalik veya acı bir tada sahip olur. Bu durum çayın, kahvenin veya bunlarla pişirilen yiyeceklerin tadını etkiliyor.
DOKTORLAR ŞAŞIRTICI SONUÇLARA ULAŞTI:
NİTRİTLER
Suda, havada ve toprakta bulunurlar, ancak yüksek sıcaklıklara maruz kaldıklarında tehlikeli hale gelirler.
Yüksek sıcaklıklar bunları kanserojen olan nitrozaminlere dönüştürüyor ve doktorlar bunları yumurtalık, kolon ve mide kanserinin oluşumuyla ilişkilendiriyor.
FLORÜRLER
Sulardaki florür, özellikle çocukların nörolojik ve bilişsel gelişimi açısından sağlık riski oluşturuyor.
Suda florür bulunmasının çocuklarda düşük zeka katsayısı ve düşük doğurganlık oranlarıyla bağlantılı olduğunu gösteren bir araştırma yayımlandı.
ARSENİK
Arsenik, pestisit kirliliği ve çevre kirliliği sonucu toprak ve suda bulunan bir maddedir.
Dünya Sağlık Örgütü, sudaki en büyük tehlikenin zehirlenmeye, sindirim sorunlarına, diyabete ve hatta kalp-damar hastalıklarına yol açan arsenik olduğunu tespit ediyor.
TEKRAR NE ZAMAN KAYNATMAK UYGUN OLUR?
▪ İyi filtrelenmiş veya damıtılmış su kullanıyorsanız, tekrar tekrar kaynatmak ciddi bir sorun oluşturmaz.
▪ Sadece sterilizasyon amacıyla kaynatılırsa (içme amaçlı değil) tüketilebilir.