Patates suyunu kullanabileceğiniz pek çok şey var, bu yüzden bir dahaki sefere onu gidere dökmeden önce iki kez düşünün!

Patates suyunu kullanabileceğiniz pek çok şey var, bu yüzden bir dahaki sefere onu gidere dökmeden önce iki kez düşünün!
Kulağa neredeyse iğrenç geliyor ama patates suyu aslında oldukça harika! Patates suyunun inanılmaz derecede yararlı ve çok yönlü olduğunu öğrenince şaşırabilirsiniz

Patates suyunu koyulaştırıcı olarak kullanabilir, ekstra lezzet için her türlü yemeğe ekleyebilir ve hatta bahçede toprağınıza besin katmak için kullanabilirsiniz. Patates suyunu kullanmanın tüm yollarını ve en başta nasıl yapacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin!

Patates suyunu koyulaştırıcı olarak kullanabilir, ekstra lezzet için her türlü yemeğe ekleyebilir ve hatta bahçede toprağınıza besin katmak için kullanabilirsiniz. Patates suyunu kullanmanın tüm yollarını ve en başta nasıl yapacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin!

Patates Haşlama Suyu Nedir?

Patates suyu, patatesleri haşladıktan sonra tencerede kalan sudur. Nişastalı ve normal sudan daha kalın ve içinde yüzen küçük patates parçaları var.

Suyla karıştırılan patates nişastası, unla karıştırılan süt veya suya benzer bir kıvama sahiptir. Kıvam arttırıcı bir madde görevi görür, diğer yemeklere besin katar ve ekmek ve hamurların tadını ve dokusunu iyileştirir.

Patates Haşlama Suyu Nasıl Kullanılır?

patates-haslama2.jpg

Patates suyu oldukça çok yönlüdür ve birçok farklı şey için kullanılabilir. İşte akla gelen birkaçı:

Mısır veya buğdaya alerjisi olanlar veya glütensiz bir yaşam tarzı benimseyen herkes için patates suyu, un veya mısır nişastası koyulaştırıcı için uygun bir ikame sağlar. Oldukça ucuz olduğu için deneyin…

Normal su yerine ekmek veya çorbalara eklemek için de kullanabilirsiniz. Çorbalar söz konusu olduğunda, suyu kalınlaştırır ve ayrıca patateslerden alınan vitaminleri de ekler. Bu, ne yapıyorsanız onunla birlikte bedava bir sebze takviyesi almak gibi bir şey!

Güzel bir doku ve biraz lezzet katmak için ekmeklere patates suyu ekleyebilirsiniz. (sadece su eklemek yerine).

Herhangi bir koyulaştırıcı eklemek zorunda kalmadan temel bir sos yapmak için patates suyunu da kullanabilirsiniz . Sıcak patates suyunu başka bir tencereye dökün, pişirdiğiniz etten biraz damlama veya et suyu ekleyin, biraz tuz ve karabiber serpin ve koyulaşana kadar ocakta ısıtın. Daha da koyu olmasını istiyorsanız her zaman biraz daha kuru patates nişastası veya mısır nişastası ekleyebilirsiniz.

Patates Suyu Tasarrufu

Bitkileriniz için tutumlu, basit bir gübre olarak patates suyunu kullanın . Bir tarifte kullanmayı planlamıyorsam, genellikle soğumaya bırakıp bahçe bitkilerimin üzerine dökerim. (Ancak tuzladığınız patates suyunu bitkilere katmayın!)

Hayvanlarınıza patates suyu da verebilirsiniz.

Patates Haşlama Suyu Nasıl Saklanır ?

Patates suyu yapmak ve saklamak oldukça kolaydır. Haşlanmış patates tencerenizden süzdüğünüz suyu saklayın! Ancak hemen kullanmayı düşünmüyorsanız, nasıl saklayacağınızı bilmeniz gerekir.

Bir seçenek, daha sonra kullanmak üzere dondurmaktır. Dondurucuda oldukça uzun süre sorunsuz bir şekilde dayanır.Ancak kısa süreliğine saklamak istiyorsanız, ihtiyacınız olana kadar cam bir kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz, ancak yalnızca bir haftaya kadar saklanır.

Patates Haşlama Suyunun Sağlığa Faydaları

Belki de en iyi yanı, patates suyunun, patateslerin kendisinden çıkarılan ilave besinlerle dolu olmasıdır! B ve C vitaminleri, potasyum ve lif gibi besinler ve genel sağlığı iyileştirdiği düşünülen karotenoidler ve flavonoidler gibi bitkisel besinler.

Bu makaleye göre , patates aslında diğer şeylerin yanı sıra kan basıncını düşürmeye, beyin fonksiyonlarını ve sinir sistemi sağlığını iyileştirmeye, iltihaplanmayı azaltmaya ve sindirime yardımcı olabilir.