Meğer Bunca Zaman Yanlış Tüketmişiz! Patatesi Böyle Tüketince Kilo Aldırmıyor

Meğer Bunca Zaman Yanlış Tüketmişiz! Patatesi Böyle Tüketince Kilo Aldırmıyor
Yemeklerin yanına garnitür olarak tüketilen, salatalara tat katan, yemeği yapılan patatesi soğukken yemek sıcak yemeye kıyasla çok daha sağlıklı. Soğuk patates yemeyi sevmeyenlerdenseniz uzmanların başka bir önerisi var.

Nişasta, vücut için önemli bir enerji kaynağı görevi gören birçok karbonhidrat kaynağıdır. Ancak patateslerinizi pişirdikten sonra soğumaya bırakırsanız, nişastanın bir kısmı dirençli nişasta olarak adlandırılan ve artık bağırsaklar tarafından sindirilemeyen nişasta haline gelir.

Bu, vücudun karbonhidratların yalnızca bir kısmını emdiği anlamına gelir. Bu özellikle diyet yapıyorsanız ve kilo vermek istiyorsanız faydalıdır. Aslında bu etkiden yararlanmak için patateslerinizi her zaman soğuk yemenize gerek yok. Pişmiş patateslerin soğuduktan sonra ardından tekrar ısıtmak da karbonhidrat miktarını düşük tutacaktır.

potatoes-1654294-1280.jpg

Soğuk patates yemek sadece kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuz için başka sağlık yararları da sağlar.

SOĞUK PATATES YEMENİN FAYDALARI

Dayanıklı nişasta daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Genel olarak daha az yemenize neden olur. Bu aynı zamanda kilo vermenize yardımcı olur ve aşırı kilonun neden olduğu hastalık riskini azaltır .
Soğuk patates yiyerek ve bunun sonucunda ortaya çıkan kilo kaybıyla diyabet riskini azalttığı biliniyor.

ukrainian-dill-potatoes-2652561-1280.jpg

Ayrıca dirençli nişasta sağlıklı bağırsak florası için önemli olan liflerden biridir.

Yağ asidi bütirat aynı zamanda nişastanın kalın bağırsakta parçalanması sırasında da üretilir. Bu sadece kolon için önemli bir enerji kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda kolon iltihabı da önleyebilir.