Her Gün Dokunduğumuz En Kirli Yerler!
Telefonlarımıza günde yaklaşık 100 kez dokunuyoruz ancak uzmanlar, cihazların ortalama klozet kapağından 10 kat daha fazla bakteri barındırdığı konusunda uyarıyor. Germs dergisinde yayınlanan bir araştırma, lise öğrencilerinin cep telefonlarının 17.000 bakteri gen kopyasıyla dolu olduğunu ortaya çıkardı.
Uzmanlar, market arabalarının, ağızda yaralara ve ellerde ve ayaklarda kızarıklığa neden olan el, ayak ve ağız hastalığı gibi enfeksiyonların kaynağı olabileceğini iddia ediyor.
DİŞ FIRÇASI TUTACAĞI
Diş fırçalarının amacı dişlerinizi temiz tutmak olsa da, diş fırçası tutucuları nadiren temizlenir, bu da onları mikrop üreme alanı haline getirir.
Bunun nedeni tutucunun günde en az iki kez ıslak bir diş fırçasıyla temas etmesi ve nemin maya ve küf oluşumuna izin vermesidir.
DOĞUM GÜNÜ PASTASI
Doğum günü pastanızın mumlarını üflemek bile 1000'den fazla mikrop türünün yayılmasına neden oluyor.
OFİSTEKİ KAHVE FİNCANLARI
Ofiste tuttuğunuz kahve fincanı günün sonunda durulanabilir ama yine de mikroplar için bir sığınaktır.
Arizona Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, bunun nadiren değiştirilen ortak mutfak süngerlerinden kaynaklanabileceğini öne sürdü. Bunlar E. coli de dahil olmak üzere koliform bakterileri taşıyabilir.
YIKANMIŞ ÇAMAŞIRLAR
Araştırmacılar, yıkanmış çamaşırlarda adenovirüs, rotavirüs ve hepatit A'nın yıkama ve kurutma yoluyla hayatta kaldığını buldu.
Adenovirüsler öksürük, ateş, burun akıntısı ve zatürreye yol açan bir grup solunum yolu hastalığıdır.
Rotavirüs oldukça bulaşıcıdır ve genellikle beş yaşın altındaki çocukları etkiler. Şiddetli ishale, kusmaya ve siyah dışkıya yol açar. Ancak ABD'de diğer ülkelere göre çok daha az görülüyor ve dünya çapında 600.000 çocukla karşılaştırıldığında yılda 20 ila 40 çocuğun ölümüne neden oluyor.
Giysiler 30 dakikadan fazla ıslak bırakılırsa, kalan mikropları öldürmek için yüksek ateşte bir program daha yapmak en iyisidir.
Ayrıca temiz kıyafetleri bir yüzeye katlıyorsanız, önce onu sildiğinizden emin olun.