Gece çorabınızın içine defne yaprağı koyun ve sabah bakın ne olacak?

Gece çorabınızın içine defne yaprağı koyun ve sabah bakın ne olacak?
Defne yaprağının sağlık üzerinde olumlu etkisi vardır ve çoğunlukla taze, kuru, çay veya yağ şeklinde kullanılır, ancak bacak ve diz ağrılarına yardımcı olduğu birçok kişinin bilmediğidir. Ayrıca baş ağrıları, migren, öksürük ve kronik stres için de kullanılır.

Defne yaprağı neden kemiklere iyi gelir?

Güçlü bir analjezik etkiye sahip olduğundan romatizmaya iyi bir çaredir. Analjezik etkisinin yanı sıra, fazla tuzu eklemlerden ve vücuttan mükemmel şekilde uzaklaştırır. Yatmadan önce çorabın içine defne yaprağı koymak bacak ve diz ağrılarına iyi gelir. Yöntem aynı zamanda varisli damarlar için de etkilidir. Bu amaçla taze defne yaprağı kullanmak daha iyidir. Defne yaprağının faydalı özellikleri Hipokrat, Galen ve Razi tarafından çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmıştır.

Defne yaprağı aşağıdaki faydalı özelliklere sahiptir:

  • sindirimi normalleştirir ve iştahı artırır; kan damarlarını temizler ve kan basıncını normalleştirir;
  • vücuttaki iltihaplanma sürecini hafifletir, özellikle eklem iltihabına iyi gelir;
  • toksinleri, tuzları vücuttan uzaklaştırır, kilo vermeye yardımcı olur;
  • bağışıklık sistemini güçlendirir, grip ve soğuk algınlığına yardımcı olur, solunum yollarının çalışmasını iyileştirir;
  • alerji semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur;
  • sinir sisteminin çalışmasını normalleştirir, sakinleştirici bir etkiye sahiptir;
  • antiseptik ve antifungal etkiye sahiptir;
  • saçın durumunu iyileştirir, kepekten kurtulmaya yardımcı olur.
  • defne-yapragi.webp

Bu baharat, zengin bir kimyasal bileşim ile ayırt edilir - çok sayıda faydalı madde içerir. İnsan vücudunu A, B1, B2, B6, B9, C, PP gibi vitaminlerle zenginleştirir. Magnezyum, manganez, kalsiyum, fosfor, sodyum, çinko, demir, selenyum, bakır gibi çok sayıda eser element içerir.

Ayrıca defne yaprağının bileşimi aşağıdaki faydalı unsurları içerir: fitosterol, nişasta, kafur, linalool, tanenler; bütirik, laurik, asetik, kaproik, formik asit.

Defne, hakkında birçok tarihi gerçeğin keşfedildiği kutsal bir ağaç olarak kabul edilir. Anavatanı Akdeniz olduğundan defne yaprağı Yunan ve Roma mitolojilerinde ve efsanelerinde yaygındır. Defne ölümsüzlüğü, zaferi ve kararlılığı simgelemektedir. Kişiye güç verir, başarı verir ve dileklerin gerçekleşmesini sağlayabilir. Yunanca'da "defne", "defne" anlamına gelir.

Efsaneye göre, kendisine aşık olan Apollon'un peşinden koşmaktan yorulan Yunan perisi Daphne, tanrılardan imajının kaldırılmasını istedi. Onun ricasını duymuşlar ve onu bir defne ağacına çevirmişler. O zamandan beri Apollon başına yaprak dökmeyen defne çelengi takmaya başladı. Roma'da defne ağacının yıldırımdan koruduğuna inanılıyordu. Kazananlara defne çelengi verildi. Antik Roma'da Sezar her zaman defne çelengi takardı. Laurel ayrıca İngiltere'de, eski Çin'de ve Afrika'daki bazı kabilelerde de popülerdi.