Evinizde Tehlike Oluşturabilecek 4 Eşya: Onları Hemen Atın!

Evinizde Tehlike Oluşturabilecek 4 Eşya:  Onları Hemen Atın!
Bazı ürünlerin son kullanma tarihleri ​​olur ve sağlık sorunları yaşamak istemiyorsanız bunların düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Aynı şekilde, ev eşyası satın alırken de daha dikkatli olmalısınız.


Uzmanlar , evinizde olup olmadığını kontrol etmeniz gereken kaçınılması en iyi 4 eşyayı adlandırdılar:

1. Sır Boyalı Tabaklar:

sirli-tabak.webp

Modern gençlik, farklı desen ve tasarımlarla kaplı porselen tabaklar almayı çok seviyor. Pahalı göründüğüne inanılıyor. Aslında sırlı tabakların üretimi teknolojik olarak farklıdır - genellikle sır üstü ve sır altı boyama kullanılır. Sır üstü boyama ile sır yüzeyine desen uygulanır. Güçlü sürtünme veya yüksek sıcaklıklara maruz kalma durumunda bu tür bulaşıkların üzerindeki boya kolayca soyulabilir.

Evinizde sır üstü boyalı tabaklarınız varsa, uzmanlar bunları yiyecek olarak kullanmamanızı tavsiye ediyor. Üretiminde sağlığa zararlı ağır metaller (örneğin kurşun, cıva, kadmiyum) içerebilen ucuz kimyasal pigmentlerin kullanılmış olması muhtemeldir. Dış etkenlere maruz kalmayan ve ağır metal yaymayan sıraltı boyalı tabakların tercih edilmesi daha iyidir. Bir resim türünü diğerinden ayırmak zor değildir. Sır üstü boyaya sahip tabaklar, bariz içbükey-dışbükey hatlarıyla dokunulduğunda pürüzsüz olmayacaktır.

2. Endüstriyel Paslanmaz Çelik Termos:

termos.webp


Yaşlılara göre sıcak su için plastik bardaklar yerine paslanmaz çelik termal kupalar kullanmak daha iyidir. Ancak aslında hem paslanmaz çelik hem de plastik, malzemenin sınıfına bağlı olarak farklılık gösterir. İyi bir plastik bardak, zararlı maddeler yaymadan 100 derecelik yüksek sıcaklıklara dayanabilir. Teknik paslanmaz çelikten yapılmış bir termos yalnızca ağır metal içeriği standardını aşmakla kalmaz, aynı zamanda düşük korozyon direncine de sahiptir. Böyle bir termosta uzun süre kalan sıcak su zehirli hale gelir.
Evinizde endüstriyel sınıf paslanmaz çelik termos veya termos (201, 202) varsa, bunları kullanmayı bırakmak daha iyidir. Uygun bir paslanmaz çelik termos satın almak istiyorsanız alt kısmında 304/316, 304L/316L işaretli olanı arayın.

3. Eski Bambu veya Tahta Yemek Çubukları:

bambu-cubuk.webp

Birçok kişi birkaç yıldır bambu veya tahta yemek çubukları kullanıyor. Ve kararsalar veya üzerlerinde küf izleri görünse bile onları atmak istemiyorlar.
Bambu çubukları kullanmayı seviyorsanız küf oluşumunu beklememek, her 6 ayda bir yenileriyle değiştirmek daha iyidir. Bu yapılmazsa, ortaya çıkan küf, mide problemleri veya diğer hastalıklar gibi sağlığınıza zarar verebilir.

4. Uzun Süre Kullanılmış Diş Fırçaları:

dis-fircasi1.jpeg

Diş fırçalarının 2-3 ayda bir değiştirilmesi tavsiye edilir. Bunu neden yapıyorsun? Uzmanlar şunu söylüyor: Diş fırçası ne kadar uzun süre kullanılırsa kıllarında o kadar fazla bakteri birikiyor.
Bu neden oluyor?
Ağızda çok fazla bakteri var ve dişlerinizi fırçalarken fırçanın üzerine bulaşıyorlar. Bakteriler dişlere ve ağız boşluğuna zarar verir.
Diş fırçaları genellikle banyoda ve bazıları için birleşik banyoda - tuvaletin yanında saklanır. Bir tuvaletin sifonu çekildiğinde mikroplar veya bakteriler havaya 6 metreye kadar yükselebilir ve orada birkaç saat kalabilir. Buna bağlı olarak diş fırçanıza da bulaşabilirler.
Diş fırçaları tuvaletin yanında bulunmasa bile uzun süre hava ile temas halindedir ve çeşitli bakterilerin uçmasına neden olur. Daha sonra fırçanıza ulaşacaklar.
Banyo karanlıktır ve yüksek neme sahiptir, bu da patojenik bakterilerin çoğalması için uygun koşullar yaratır. Diş fırçasına yapışan yiyecek artıkları ve diş macunundaki sakaroz da bakterilerin büyümesi için besin sağlar.