En sert eti bile yumuşak bir lokuma nasıl dönüştürebilirsiniz?

En sert eti bile yumuşak bir lokuma nasıl dönüştürebilirsiniz?
Deneyimli aşçılar bile, pişirildikten sonra etin sert ve lastiksi bir hal almasına neden olabilir. Bu sorun özellikle ev yapımı et kullananlarda sıklıkla ortaya çıkmaktadır. Birkaç mutfak püf noktası biliyorsanız, en sert eti bile lüks ve yumuşak bir lezzete dönüştürülebilirsiniz

Çiğ et nasıl yumuşatılır?

Karbonatlı su ile marine edilmesi etin yumuşak ve yumuşak olmasına yardımcı olacaktır. Diğer etler için de işe yarasa da şişler genellikle bu şekilde marine edilir. Et porsiyonlar halinde kesilir ve tamamen karbonatlı maden suyu dökülür. 4 saat boyunca buzdolabına koyun. Daha sonra pişirmeye başlayabilirsiniz.

et-marine.jpg

Meyve marinatları asitliği nedeniyle et liflerini daha yumuşak hale getirir. 1 kg et için bir kivi veya 1 limonun posası alın. Eti meyve püresiyle karıştırıp buzdolabında 30 dakika bekletin.

Pek çok şef, sert etin kırmızı şarapta 1 saat bekletildiğinde daha yumuşak hale geldiğini doğruluyor. Hepsi içeceğin içindeki üzüm suyu sayesinde.

Deneyimli aşçılar sert etleri yumuşatmak için durulama yöntemini kullanır. Bunu yapmak için, bir et parçası mutfak veya sıradan bir farmasötik şırınga ile her taraftan delinir ve 4 saat bekletilir. Üzeri için hazırlanan karışımın tarifi şu şekilde: Bir su bardağı kaynatılıp soğutulmuş su, 1 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı karabiber.

Fırında et kızartıyorsanız, etin bulunduğu kızartma tavasının altına bir tencere su koyun.

Pişmiş et nasıl yumuşatılır?

Et zaten pişmişse, yumuşatmak için kızartmak işe yaramayacaktır çünkü sadece yanacaktır. Bu durumda aşağıdaki yöntemler size yardımcı olacaktır: Hazır sert etler su banyosunda yumuşatılabilir. Bunu yapmak için eti bir kevgir içine koyun ve kaynar su dolu bir tencerenin üzerine koyun. Et nemi emer ve daha sulu hale gelir.

Yumuşak haşlanmış sığır eti, krema ve bir tutam şekerle birlikte tekrar suda haşlanabilir. Küçük miktarlarda şeker yemeğin tadını etkilemez ancak lifleri yumuşatır.