Elektronik Sigara Sizi Canınızdan Edebilir!

Elektronik Sigara Sizi Canınızdan Edebilir!
E-sigaranın daha az zararlı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz...ABD’de bulunan California Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre; e-sigara bağışıklık sistemine zarar veriyor ve vücudu bakteri...

E-sigaranın daha az zararlı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz...

ABD’de bulunan California Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre; e-sigara bağışıklık sistemine zarar veriyor ve vücudu bakteri ile virüslere karşı daha savunmasız bırakıyor.

Araştırma, yedi farklı üretici firma tarafından piyasaya sürülen elektronik sigaraların fareler üzerindeki etkilerini inceleyerek gerçekleştirildi. Haftada beş gün olmak üzere dört hafta boyunca, günde bir saat elektronik sigara dumanı soluyan fareler ile solumayan farelerin aynı bakterilere dayanıklılığını test eden biliminsanları, elektronik sigara soluyan farelerin bağışıklık sisteminde ciddi anlamda zayıflama gerçekleştiğini kaydetti. Bağışıklık sistemindeki bu zayıflamanın, bakterilerin ve en önemlisi antibiyotiğe dayanıklı olan süper bakterilerin etkisinin ölümcül boyutlara ulaşmasına sebep olabildiği belirtildi.

AROMALI SİGARALARA DİKKAT!

Elektronik sigara ile ilgili yapılan bir diğer araştırma ise aromalı olan elektronik sigaraların solunum yollarına verdiği zararın diğerlerine oranla daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. ABD’deki Roswell Park Kanser Enstitüsü’ndeki bilimadamlarına göre, aromalarda yüksek miktarda bulunan ‘benzaldehyde’ kimyasalı, solunum yollarına zarar veriyor.

ELEKTRONİK SİGARA DAHA AZ ZARARLI DEĞİL! 

Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu ise elektronik sigara ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"Elektronik sigara bir tedavi aracı ya da ilaç olarak tasarlanmış bir ürün değildir. Diğer tütün ürünlerinden farksız olarak tütün tüketilmesi amacıyla tasarlanmış ve piyasaya bir tütün ürünü olarak sunulmuştur. Söylenmiş olduğu gibi sigaradan daha az zararlı olduğuna dair yapılmış herhangi bir klinik çalışma yoktur. Oluşturulmaya çalışılan “daha sağlıklı” algısı ile gelecekte sigaranın yerini alması planlanmakta ve bütün çalışmalar bunun üzerine yapılmaktadır. Tütün endüstrisinin amacı zaman kazanmak, tüketimin düşmesini engellemek ve kârlılığını devam ettirmektir."