Ekmeklerin uzun süre taze kalması ,çıtırlığını kaybetmemesi için bu malzemeyi ekmek kutunuza koyun

Ekmeklerin uzun süre taze kalması ,çıtırlığını kaybetmemesi  için bu malzemeyi ekmek kutunuza koyun
Ekmek , hafta içi oldukça düzenli olarak satın aldığımız ürünlerden biridir. Çünkü tazeliğini ve çıtırlığını çabuk kaybediyor. İşte biraz tasarruf etmenin ve ayrıca yumuşak ve taze ekmeğin tadını daha uzun süre çıkarmanın basit bir yolu.

Bunu yapmak için mutfağınızda bulabileceğiniz bir malzemeye ihtiyacınız olacak. Taze ekmeği saklamanın yolları :

kereviz.jpg

Ekmeği daha uzun süre taze tutmanın anahtarı genellikle evimizde bulunan iki üründe yatmaktadır. Ekmeğinizin yumuşak kalmasını istiyorsanız birkaç kereviz sapıyla birlikte plastik bir torbaya koymanız yeterli. Torbayı gece boyunca buzdolabına koyun. Ertesi gün poşeti çıkardığımızda ekmeklerimiz ve ekmeklerimiz hala taze olacaktır.

Kereviz ekmeğe nem verir ve aynı zamanda küflenmesini de önler. Kereviz sevmeyen ve bu numarayı yapmak için satın almak istemeyenler için alternatif bir yöntemimiz daha var:

elma.jpg

Bir dilim taze elma da benzer bir etkiye sahiptir. Meyvenin yarısını bir ekmek poşetine koymanız yeterli; ekmek kurumakla kalmayacak, aynı zamanda tadını da koruyacaktır.

Birkaç günlük ve biraz kurumuş ekmekler çöpe atılmamalıdır.