Dört aylık bir çalışma en iyi yemeklik yağı ortaya çıkardı:
Uzmanlar, kendinizi yalnızca yüksek tansiyondan değil, aynı zamanda tip 2 diyabet, artrit ve bazı kanser türlerinden de korumak için pişirebileceğiniz bir ürünün altını çizdi.
Bu üründeki maddeler stresi azaltır ve kan damarlarını genişletir. Uzmanlar bu sonuca dört aylık bir deneyden sonra ulaştı. Bilim adamları, zeytinyağıyla yemek pişirmenin vücut üzerinde çok faydalı bir etkiye sahip olduğuna inanıyor.
Bu muhtemelen yemek pişirmek için en iyi yağdır çünkü polifenol adı verilen antioksidanları içerir.
Uzmanlar dört aylık iki diyetin etkisini karşılaştırdı. Biri zeytinyağı bakımından zengindi, diğeri değildi. Sonuçlar, bol miktarda zeytinyağı tüketiminin sistolik ve diyastolik kan basıncında düşüşle ilişkili olduğunu ve bu etkinin kadınlarda daha belirgin olduğunu gösterdi.