Dondurucuda Sakladığınıza Bin Pişman Olacağınız 10 Besin

Dondurucuda Sakladığınıza Bin Pişman Olacağınız 10 Besin
Yaz aylarından kışa saklanan sebze ve meyvelerin hazırlıkları başladı. Konserve ve kurutma yöntemi kadar sık başvurulan yöntemlerden biri de dondurucuda saklamak. Peki hangi yiyecekler kesinlikle buzlukta saklanmamalı?

Yüksek Su İçeriğine Sahip Sebzeler: Salatalık, Domates, Ispanak...

Salatalık, domates gibi yüksek su içeriğine sahip sebzeler dondurulduktan sonra sulu ve kristalize bir yapıya sahip olabilirler ve bu da lezzetlerini etkileyebilir.

pexels-matthias-zomer-3568039.jpg

Yumurta

Kabuklu veya çırpılmış yumurta dondurulmamalıdır.

pexels-karolina-grabowska-4021695.jpg

Süt Bazlı Soslar, Peynir Çeşitleri

Krema veya peynir içeren süt bazlı soslar dondurulduktan sonra ayrışabilir veya yoğunlaşabilir.

pexels-tabitha-mort-773253-1.jpg

Kızarmış Yiyecekler

Kızarmış yiyecekler (örneğin, kızarmış tavuk veya patates kızartması) dondurulduktan sonra çıtırlığı ve lezzeti kaybedebilir.

pexels-leonardo-luz-14001636.jpg

Yumuşak Meyveler

Çilek, üzüm gibi yumuşak meyveler dondurulduktan sonra dokuları değişebilir ve suyunu bırakabilirler.

Patates

Haşlanmış veya çiğ patates dondurulduktan sonra dokuları değişebilir ve bu da yemekleri etkileyebilir.

pexels-marco-antonio-victorino-2286776.jpg

Yüksek Yağ İçeriğine Sahip Soslar

Mayonez gibi yüksek yağ içeriğine sahip soslar dondurulduktan sonra kıvamları bozulabilir.

Turşular

Turşular dondurulduğunda tazeliklerini kaybedebilirler ve dokuları bozulabilir.

Kıvırcık Yeşillikler

Kıvırcık yeşillikler (örneğin marul, roka) dondurulduğunda yaprakları gevşeyebilir ve suyunu bırakabilir.

Konserve Gıdalar

Bezelye, garnitür gibi gıdalarında içinde su olmasından dolayı dondurucularda saklanılması önerilmiyor. Çünkü içinde buşunan su soğuk havayla birlikte genleşiyor ve konserve ürünün patlamasına sebep oluyor. Bu durum ciddi problemlere yol açabiliyor.