Doğal detoksifikasyon süreci üzerinde en büyük etkiye neyin sahip olduğunu biliyor musunuz? Özellikle şimdi, kışın?

Doğal detoksifikasyon süreci üzerinde en büyük etkiye neyin sahip olduğunu biliyor musunuz? Özellikle şimdi, kışın?
İnsanlar “detoksa” inanıyor, o ona neredeyse sihirli özellikler yüklüyor...

Detoksifikasyon nedir?

Bu, nötralizasyon ve daha sonra uzaklaştırılma yoluyla toksinlerin vücudunun temizlenmesi işlemidir.
Detoksifikasyon, kimyasal ve fiziksel yöntemlerin yanı sıra, ağırlıklı olarak yoğun bakım ünitelerinde (acil detoksifikasyon) kullanılan çeşitli yöntemler kullanılarak da gerçekleştirilebilmektedir.
Aynı zamanda doğal da olabilir.
Kışın su sıkıntısı çekmenin en kolay olduğu dönemdir
Doğal detoksifikasyon şu yollarla gerçekleşir: akciğerler (karbon dioksit), deri (terle atılan laktik asit ve toksik maddeler), karaciğer (toksinleri bağlayan ve onları toksik olmayan formlara dönüştüren detoksifikasyon enzimleri üretir), böbrekler (metabolik ürünleri ve toksinleri vücuttan uzaklaştırır) kan ve idrarla uzaklaştırılması), bağırsaklar, bağışıklık sistemi (toksinlerin fagositoz yoluyla emilmesi ve kan proteinlerine bağlanması).

Doğal detoksifikasyon süreci üzerinde en büyük etkiye neyin sahip olduğunu biliyor musunuz? Özellikle şimdi, kışın?

Kışın su sıkıntısı çekmenin en kolay olduğu dönemdir, çünkü soğuk mevsimde daha az içmek istersiniz.
Suyun ideal bir çözücü olması ve tüm biyokimyasal reaksiyonların içinde gerçekleşmesi ve zararlı maddelerin daha kolay uzaklaştırılması nedeniyle değil, aynı zamanda kronik dehidrasyonun birçok kronik hastalığın gelişmesine yol açması nedeniyle.
Bilimsel çalışmaları için araştırmacılar sodyum seviyelerini ölçtüler. Vücuttaki konsantrasyonu içtiğimiz suyun hacmine bağlıdır. Ne kadar fazla sıvı olursa, sodyum da dahil olmak üzere elektrolitler o kadar seyreltilir. Aşırı tuzlu çorbaya su dökmek gibi.

Kanda ve idrarda belirli maddelerin konsantrasyonu ne kadar yüksek olursa, kalp, böbrekler, karaciğer ve beynin çalışması da o kadar zorlaşır. Bu felce, kalp yetmezliğine yol açabilir. Ayrıca bu çalışmaya göre sodyum düzeyi yüksek olan kişilerin daha genç yaşta ölme olasılığı daha yüksekti.

Her gün ne kadar su içmelisiniz?
Özel bir formül var: vücut ağırlığının kg'ı başına 35−40 ml. İdeal vücut ağırlığı. Bu nedenle fazla kilosu ve obezitesi olan kişilerin bu formülden kilogram yağ ve sıvı hesaplaması gerekir.

Genel olarak normal vücut ağırlığına sahip bir kişi için bu, günde yaklaşık 3 litredir. Bu üç litre suyun bir kısmı sebzelerde, meyvelerde, meyvelerde, hazır yemeklerde ve içeceklerde bulunur.