Canan Karatay O Sebze İçin 'Mucize' Demişti'... Hasat başladı, O İlde Kilosu 20 Lira!

Canan Karatay O Sebze İçin 'Mucize' Demişti'... Hasat başladı, O İlde Kilosu 20 Lira!
Şaşırtan sözleriyle sıklıkla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay'ın "En sağlıklı sebze" olarak tanımladığı sebzenin hasat zamanı geldi. O ilde kilosu 20 TL'den satılmaya başladı. Karatay'ın önerdiği bu sebze, dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Canan Karatay tarafından 'En sağlıklı besinlerden biri' olarak önerilen o besin, hasat mevsimine girmesiyle birlikte sofralarda daha fazla yer bulmaya başlıyor. İşte detaylar...

Canan Karatay 'En sağlıklı sebze' demişti... Hasadı başladı, o ilde kilosu 20 liradan satılıyor - Resim: 2

KARATAY HOCA AÇIKLADI: "KANSERİ ÖNLÜYOR"

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden birinin lahana olduğunu söyledi.

Karatay, "Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler" dedi.

Canan Karatay 'En sağlıklı sebze' demişti... Hasadı başladı, o ilde kilosu 20 liradan satılıyor - Resim: 3

Beyaz lahana üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer alan Niğde'de lahana hasadı devam ediyor.

Başta Kaynarca köyü olmak üzere 25 köy ve kasabada 20 bin dekar alanda 1500 üreticinin geçim kaynağı olan lahana üreticisi, bu sene verim ve fiyatlardan memnun.

"FİYATI BU SENE 20 İLE 30 TL ARASINDA"

Kaynarca Köyü Muhtarı ve lahana üreticisi Ferit Başer "Lahana hasadımız başladı. Yerli tohumdan üretim yapıyoruz ve içtiğimiz sudan sulama yapıyoruz. Lahana bu sene 20 ile 30 TL arasında gidiyor ve bu sene memnunuz" dedi.

BEYAZ LAHANA FAYDALARI

Beyaz lahana, turpgillerden bir sebzedir. Yaprakları açık yeşil veya beyaz renktedir ve kat kat sarılmış bir şekildedir. Beyaz lahana, C vitamini, K vitamini ve A vitamini bakımından zengindir. Ayrıca lif, potasyum ve kalsiyum içerir.

Beyaz lahana, çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Çorba, sarma, salata ve turşu yapımında kullanılır. Beyaz lahana ayrıca çiğ olarak da tüketilebilir.