Bu buluş insanlık için "Ay'a iniş ile eşdeğer": NASA Güneş'e dokunmaya hazırlanıyor

Bu buluş insanlık için "Ay'a iniş ile eşdeğer": NASA Güneş'e dokunmaya hazırlanıyor
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Güneş'in atmosferini incelemek için tarihi bir misyona hazırlanıyor. Parker Güneş Sondası, 2024 yılının sonlarında Güneş'in yüzeyine daha önce hiç olmadığı kadar yakın bir mesafeden geçecek.

NASA, Güneş'in atmosferini incelemek için tarihi bir misyona hazırlanıyor

Proje sorumlularından Nour Raouafi, "Neredeyse bir yıldızın üzerine iniş yapıyoruz. Bu tüm insanlık için anıtsal bir başarı olacaktır. Bu, 1969'daki Ay'a iniş ile eşdeğerdir" dedi.

Sonda, Güneş rüzgarının nereden geldiği ve nasıl geliştiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için ölçümler ve görüntüler toplayacak. Güneş rüzgarı, Güneş'ten çıkan ve uzaya yayılan yüksek enerjili parçacıklardan oluşan bir akımdır.

Sonda, yolculuğu sırasında aşırı ısı ve radyasyonla karşılaşacak. Güneş'e yaklaştıkça, sıcaklığı 1.400 santigrat dereceye kadar yükselecek.

NASA'nın bilim sorumlusu Dr. Nicky Fox, görevde ne bulacaklarını bilmediklerini belirterek, ancak güneş rüzgarında ısınmayla ilişkili dalgalar arayacaklarını kaydetti. Fox, "İnsanların yıllardır üzerinde tartıştığı süreçlerin bir karışımına işaret edecek çok sayıda farklı dalga türü hissedeceğimizden şüpheleniyorum" dedi.

Parker Güneş Sondası, 12 Ağustos 2018'de fırlatılmıştı. Sonda, 2024 yılına kadar Güneş'e yaklaşarak yedi kez yörüngeye girecek.