Arta Kalan Pirinç Pilavını Atmayın! Harika Bir Akşam Yemeğine Çevirin

Arta Kalan Pirinç Pilavını Atmayın! Harika Bir Akşam Yemeğine Çevirin
Türk mutfağında sulu yemeklerin, köftelerin yancısı olarak sunulan pirinç pilavı sevilen bir yemek çeşididir. Ölçüyü abartıp pilavı fazla yaptıysanız artan pilavı sakın dökmeyin. Lezzetli bir akşam yemeğine çevirin.

Artan pirinç pilavından artık sadece kadın budu köftesi değil farklı lezzetiyle kaşarlı kroketler hazırlayabilirsiniz.

Artan Pilavdan Kaşarlı Pirinç Topları

Malzemeler

  • 2 su bardağı artan pilav
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet minikçe doğranmış soğan
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kaşar peynir

Bulamak için:

  • Un
  • 2 adet yumurta
  • Yeterince galeta unu

Kızartmak için:

  • Yeterince sıvı yağ

Yapımı

  • Harç için gereken tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp yoğurun.
  • Elimizle ufak bir parça koparıp elimizde yuvarlayın.
  • Ortasına bir parça peynir koyup kroket şekli veya ufak top şekli vererek kapatın.
  • Hazırladığımız kroketleri önce una, sonra çırpılmış yumurta ve galeta ununa buluyoruz.
  • Hepsini hazırladıktan sonra biraz sıvı yağını uygun tavaya alıp ısıtıyoruz.
  • Kroketleri kızgın yağa atıp güzelce kızartıyoruz.