101 Yaşındaki Dünyanın En Yaşlı Doktoru Açıkladı: Zihni ve Beyni Keskin Tutmanın 1 Numaralı Yolu
Yaşlandıkça zihinsel işlem yeteneklerimizi etkileyen doğal değişiklikler yaşarız. Beynin bazı bölgeleri küçülebilir, nöronlar arasındaki iletişim daha az etkili hale gelebilir ve kan akışı azalabilir .
Ancak vücuttaki diğer kaslar gibi zihnimizin de gelişmesi için sürekli egzersize ihtiyacı vardır. Beyin sağlığımı artırmak için günlük yapılacak 3 ritüel var.
SOSYAL KALMAK
Araştırmalar , güçlü ilişkilerin hafızamızı ve bilişsel işlevimizi korumamıza yardımcı olabileceğini göstermiştir.
Ne yazık ki benim yaşımda en yakın arkadaşlarımın, aile üyelerimin ve meslektaşlarımın çoğu vefat etti. Ancak işimin genç meslektaşlarımla ilişkiler kurmama olanak sağlamasından dolayı şanslıyım.
Sara ve ben de topluluğumuzdaki insanlarla akşam yemeği yemeyi öncelik haline getiriyoruz.
OKUMAYI EĞLENCE OLARAK SEÇİN
Nörolojideki en son gelişmeler ve tedaviler hakkında okumadığım zamanlarda biyografileri ve polisiye hikayeleri okumayı seviyorum.
Kendinizi iyi bir kitaba kaptırmak, kurgu olsun ya da olmasın, beyninizin birçok yeni bilgiyi işlemesini gerektirir. Bunun zihninizi keskin tutmanın anahtarı olduğuna inanıyorum.
İŞE GİTMEK
Araştırmalar emekli olmak ile artan bilişsel gerileme arasında bir ilişki olduğunu gösteriyor; bu yüzden hala emekli olmadım.
Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en yaşlı doktoru seçildim . 66 yıllık eşim Sara da 89 yaşında hâlâ psikanaliz ve psikiyatriyle uğraşıyor.
İşim bir dizi tıbbi konuyu gözden geçirmemi ve sorunlar üzerinde düşünmemi gerektiriyor. Nörolojideki son gelişmeleri takip etmek beynimi meşgul ediyor.
Gönüllü olmak, bir hobi edinmek ve yeni beceriler öğrenmek büyük zihinsel uyarım sağlayabilir.