Dondurmaya cağ atlattılar
Erzurum'da bir işletmeci 30 kiloluk dondurmayı cağ kebabı gibi şişe geçirip, tahta çubuklara keserek servis yaptı.
Erzurum'un yöresel lezzetlerinden cağ kebabı, dondurma üretimine de yansıdı. Yakutiye ilçesinde bir işletmede, 30 kilo olarak hazırlanan dondurma, cağ kebabı gibi kesilerek Cumhuriyet Caddesi'nde vatandaşlara ikram edildi.
Cağ dondurma
Sıcak havada, tahta şişlerde ikram edilen dondurmayı yaklaşık yarım saat gibi kısa sürede tüketen bölge halkı, cağ dondurmayı çok beğendiklerini söyledi.
Erzurum'da 40 yıldır dondurma üretimi yaptığını anlatan Osman Kocaoğlu, ilk defa, cağ kebabı gibi hazırlanan dondurmayı tahta şişlere keserek vatandaşlara ikram ettiğini ifade etti.
Hamsiköy'e yapılacak taş ocağını yöre halkı istemiyor
Şifalı olduğuna inanılıyor: Balık 70, kafasındaki taş 600 lira
Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)