Baklavacıların Ramazan Mesaisi Başladı: Fiyatlar Aldı Başını Gitti!

Baklavacıların Ramazan Mesaisi Başladı: Fiyatlar Aldı Başını Gitti!
Avrupa Birliği'nin tescilli ilk Türk ürünü "Antep baklavası", Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olacak. Baklavacılar mesai saatlerini ve personel sayısını iki katına çıkardı, baklavanın kilo fiyatı ise bin TL'ye yaklaştı.

Türkiye'nin gastronomi şehri Gaziantep'te baklava ustaları, Ramazan ayında satışların zirveye ulaştığına hazır. Baklava, Ramazan ayında yurt içi ve dışından yoğun talep görüyor. İşletmeler, her yıl Ramazan ayında oluşan yoğunluk nedeniyle mesai saatlerini ve personel sayısını iki katına çıkardı. Baklavanın kilosu ise 800 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

EN ÇOK "HAVUÇ DİLİMİ" TERCİH EDİLİYOR

Kentteki bir baklava üretim tesisinin yöneticisi Onur İbili, her yıl Ramazan ayına yaklaşırken tatlı bir telaş yaşadıklarını dile getirdi.

havuc-dilimi.jpg

Satışların Ramazan ayında zirveye ulaştığını belirten İbili, "Baklava, iftar sofralarının vazgeçilmezi. Biz de bir hafta önceden yoğun bir tempoya girdik.

Baklavanın ana malzemeleri olan sade yağ ve fıstık gibi ürünlerimizi temin ettik. Yoğun geçecek Ramazan ayını en az hatayla atlatmayı planlıyoruz." dedi.

havuc-dilim-baklava-tarifi-nasil-yapilir-havuc-dilimi-baklava-serbeti-nasil-yapilir-h1651401593-c65965.jpg