Murat Sancak haber bekliyor

Murat Sancak haber bekliyor
Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, kulüp borçlarının ödenmesi halinde hisselerini derneğe devredeceğini açıkladı.

Mali anlamda büyük bir dar boğazda olan Adana Demirspor, Süper Lig’de dibe vurdu. Borçları nedeniyle art arda puan silme cezaları alan Mavi Şimşekler, -3 puanla son sırada yer alıyor.

HİSSELERİNİ DERNEĞE DEVREDECEK

Borçların ödenmesi için bir formül aranırken Murat Sancak’tan sürpriz bir açıklama geldi. Sancak sosyal medyadan yaptığı açıklama ile kulüp borçlarının ödenmesi halinde hisselerini derneğe devredeceğini duyurdu.

Murat Sancak’ın açıklamaları şu şekilde:

Adana Demirspor Kulübü'nün içinde bulunduğu zorlu süreçten kurtulması ve tekrar dernek statüsüne geçmesi için uygun şartların sağlanması amacıyla 12 Şubat 2025 tarihinde, taraftar liderleri ile istişare toplantısında bulunduk.

Toplantıda önemli olanın; sadece Adana Demirspor Kulübü olduğu vurgulandı ve atılacak adımlar konusunda da görüş birliğine varıldı. Adana Demirspor Kulübü Derneği adına yeni oluşturulacak olan yetkili danışma kurulu bu süreci yönetecektir. Toplanan paraların yetkileri danışma kurulunda olacak ve benimle istişare ederek kulübün acil borçlarının ödenmesinde ve tahtanın açılması için kullanılacaktır. Şehrin tüm dinamiklerinin harekete geçmesi ve destek verilecek bir güç birliği sağlanması için tüm süreci yönetecek. Ben de, bu sürece destek olmak için elimden geleni yapacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Kulüp borçlarının ödenmesinin önü açılırsa (tahmini 30-35 milyon Euro) Adana Demirspor Kulübü tekrar dernek statüsüne geçirilecektir. Adana'nın ve yönetimin güç birliği ile derneğe toplanacağı tutarın, Adana Demirspor'un borçlarında ve gelecekte daha güçlü bir şekilde Süper Lig'e çıkmak için mücadele etmesi için kullanılması kararı alınmıştır.

İlgili borç tutarı toplanması halinde; şirket hisselerini derneğe devir edeceğimi ya da toplandığı tutar kadar hisse oranına göre derneğe hisse devri yapacağımı ve borç haricinde herhangi bir talebim olmayacağını taahhüt ediyorum. Yaptığım bütün fedakarlılıklar, maddi ve manevi ADANA DEMİRSPOR için feda olsun. DAHA GÜZEL GÜNLERE diyor; ADANA'nın tüm dinamiklerini elini taşın altına koymalarını ve ADANA şehrine ait olan bu kulübe sahip çıkmalarını ümit ediyorum. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN. Amin, Amin.

MURAT SANCAK

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi