Mourinho kötü haberi verdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Olimpik Lyon maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında konuştu.
Mourinho, sakatlık, ceza ve listede olmaması nedeniyle 10 isimden yararlanamayacaklarını belirterek şunları söyledi:
"Bu durumu taraftarımızın desteğiyle telafi etmeyi düşünüyoruz. Onların bize vereceğiz özel enerjiyle 10 eksiği telafi edeceğiz. Önümüzdeki 2 maçta bize tahminimce 2 puan yeterli olacaktır. Yarın özel beklenti içinde olunmasını beklediğim bir maç değil. Elimizde 5 potansiyel bek oynayabilecek isim vardı. Bunların hiçbiri olmayacak. Zor bir durum içindeyiz. Rakibimiz de çok zorlu bir rakip. Beklentimiz var bu turnuvada ama hayal kurabilmek için önce tur atlamamız gerekiyor. Şu anki durum, bir sonraki turdan bizim için daha zor. Geçersek yeni liste yapabileceğiz. İki yeni ekleme yapacağız. Carlos ve Milan'ı ekleyeceğiz. Midtjylland ile soğuk bir havada karşılaşacağız. Yarın stadın tamamen dolu olacağını düşünüyorum. Şimdi destek zamanı. Türk taraftarlar çok tutkulu. Bu tutku zaman zaman pozitif ve takımı itici olabiliyor ama negatif şekilde de bu tutku dile gelebiliyor. Bizler kendi stadımızda ikisini de yaşıyoruz. Taraftarlar istedikleri zaman bu farkı yaratabiliyor. Yarın onlardan bunu istiyorum. Yarın zor olacak, takımı kurmak, organize etmek zor olacak. Kulübede kısıtlı imkanlarımız var. Dört altyapı ismi olacak ama hiç problem değil, kendilerine güveniyorum. Aynı zamanda Yusuf da oynayacak."
Milan Skriniar transferinde ufak bir rolü olduğunu vurgulayan Mourinho, "Bu transferde ufak bir rolüm var. Asıl rol kulübün. Sportif direktörümüz hem oyuncu hem kulüple görüşmeleri yüz yüze yürüttü. Skriniar transferinde benim rolüm telefonla ona Fenerbahçe'nin ne kadar harika bir kulüp olduğunu söylemekti. Türkiye'nin ne kadar iyi ve adil bir lig olduğunu söylemekti. Ona güzel bir hikaye anlattım" dedi.
Buldukları pozisyonlar itibarıyla daha fazla gol atmaları gerektiğine de değinen deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:
"Oyun kalitesi sadece bizimle ilgili değil. Yakın bir arkadaşımla geçtiğimiz günlerde konuştuk. O da Ancelotti. Kendisi bir şeyler kazanmış bir teknik direktör. Bizler eleştiriliyoruz, 'İspanya'da Real Madrid eleştiriliyor ama biz ligin tepesindeyiz.' dedi kendisi. Oynayış şeklimizden memnun değilim çünkü ben her zaman daha iyisini yapabileceğimize inanıyorum. Benim İtalyan hakemlerle bir problemim yok, onların benimle vardı. Yarın problem olacağını düşünmüyorum. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya geliyorlar. Maç sonrasında onu kimsenin hatırlamaması işini iyi yapması demek. Maç Fenerbahçe ile Lyon arasında oynanacak. Kendisinin potansiyelli bir hakem olduğunu düşünüyorum."