Milli takım kaybettiği maçta kazandı
Yayınlanma:
Son maçında Portekiz'e 38-30 kaybeden 19 Yaş Altı Kadın Milli Hentbol Takımı Dünya Şampiyonası'na katılacak.
19 Yaş Altı Kadın Milli Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası sıralama turunda grubunu lider tamamlayarak 25 yıl aradan sonra 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti.
Türkiye Hentbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Karadağ'ın başkenti Podgorica’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda milliler, L Grubu'nun son maçında Portekiz'e 38-30 yenilmesine rağmen averajla liderliğini korumayı başardı.
DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA GİDİYORLAR
Grupta iki galibiyet ve bir mağlubiyetle 4 puan toplayan ay-yıldızlılar, son olarak 2001 yılında Macaristan'da düzenlenen organizasyonun ardından dünya sahnesine çıkmaya hak kazandı.
FİNAL 20 TEMMUZ'DA OYNANACAK
Şampiyonanın çeyrek final karşılaşmaları, 17 Temmuz Perşembe, yarı finalleri 18 Temmuz Cuma, final maçı ise 20 Temmuz Pazar günü oynanacak.