Milli Takım Dünya Kupası'ndaki ilk yenilgisini aldı

Milli Takım Dünya Kupası'ndaki ilk yenilgisini aldı
Dünya Kupası Division 2'deki ikinci maçında Büyük Britanya ile karşılaşan A Milli Kadın Sutopu Takımı 14-8 mağlup oldu.

Kadınlar Dünya Kupası Division 2’de grup mücadeleleri devam ediyor. İlk gün müsabakalarında Bulgaristan’ı farklı yenen A Milli Kadın Sutopu Takımı, gruptaki ikinci maçında Büyük Britanya ile karşı karşıya geldi.

a-milli-kadin-sutopu-takimi-dunya-kupas-472044-139478.jpg

BÜYÜK BRİTANYA'YA MAĞLUP OLDUK

Ay-yıldızlılar, Maltepe Üniversitesi Spor Kompleksi'ndeki maçı son periyoda kadar dengede götürse de mağlubiyete engel olamadı ve mücadeleden 14-8 yenik ayrıldı.

Milli takımda en skorer isim attığı 4 golle Kübra Kuş oldu.

Maltepe Üniversitesinin Türkiye Sutopu Federasyonu işbirliğiyle düzenlediğini turnuva 21 Aralık'a kadar sürecek.

a-milli-kadin-sutopu-takimi-dunya-kupas-472043-139478.jpg

12 ÜLKEDEN 24 TAKIM MÜCADELE EDECEK

12 ülkeden kadın ve erkek branşlarında toplam 24 takımın mücadele edeceği turnuvada kadınlar mücadelesi 14-17 Aralık, erkekler mücadelesi ise 18-21 Aralık'ta oynanacak.

Kadınlar kategorisinde 4 grupta 12 takım yarışacak. Türkiye'nin de yer aldığı Kadınlar A Grubu'nda İngiltere ve Bulgaristan takımları bulunuyor. Kadınlar B Grubu'nda Çekya, Almanya ve Singapur, Kadınlar C Grubu'nda Çin, Güney Afrika ve Japonya, Kadınlar D Grubu'nda ise Fransa, Portekiz ve Hırvatistan mücadele edecek.

Erkekler kategorisinde de benzer bir format uygulanacak. Türkiye'nin yer aldığı Erkekler D Grubu'nda Hollanda ve Slovakya takımları bulunuyor. Erkekler A Grubu'nda Güney Afrika, İran ve Ukrayna; B Grubu'nda Portekiz, İngiltere ve Çin, C Grubu'nda ise Malta, Singapur ve Almanya mücadele edecek.

Çin ve Fransa turnuvada olimpiyat takımlarıyla yer alacak

Kaynak:DHA / AA