Kovulma sonrası ilk yorum Arda Turan'dan geldi: Kıskandığım biriydi
UEFA Konferans Ligi’nin 4. haftasında Arda Turan yönetimindeki Shakhtar Donetsk, deplasmanda Shamrock Rovers’ı 2-1 mağlup etti. Ukrayna ekibi bu sonuçla 9 puanla 4. sıraya yerleşirken, maç öncesinde Dinamo Kiev’in teknik direktörü Oleksandr Shovkovskyi’nin görevine son verilmesi gündeme damga vurdu.

KOVULMA SONRASI İLK TEPKİ ARDA TURAN'DAN
Arda Turan, Shovkovskyi’nin görevden alınmasıyla ilgili soruya şu sözlerle yanıt verdi:
Shovkovskyi, buraya geldiğimden beri kıskandığım bir teknik direktör. Şampiyon oldu ve ligimizde rekabeti ve motivasyonu artırdı.
Sadece beş altı aydır çalışıyor olmamıza rağmen rakibi olmaktan memnunum. Ona çok saygı duyuyorum.
"BAŞARILAR DİLERİM"
Turan, Shovkovskyi’ye duyduğu saygıyı vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
Şimdi rakip olarak karşılaşmasak bile, gelecekteki kariyerinde başarılar dilerim.
Bu konuda söyleyebileceğim tek şey bu, çünkü takımımıza ve organizasyonumuza daha fazla odaklanmak istiyoruz.
Arda Turan Shamrock Rovers maçıyla ilgili olarak da "Maça çok iyi başladık, rakip savunmayla başa çıkmak için çözümlerimiz hazırdı ve bunları çoğu zaman uygulamaya koymayı başardık. Sonra hızlı bir gol bulduk. Rüzgar ve bazı oyuncularımızın oyun pratiği eksikliği pas kalitemizi etkiledi ama golün ardından oyunun kontrolünü ele geçirmeyi başardık.

Sonra daha fazla domine ettik ama dediğim gibi, şampiyonlara karşı oynuyoruz ve zaman zaman kontrolü kaybetmek ve baskıya yenik düşmek normaldi. İkinci yarıda gol yememize rağmen sahada doğru hareket ettik. İkinci golü de atıp maçı kazanmayı başardık" yorumunda bulundu.