İngilizler açıkladı: Türkiye bize güvenlik teminatı verdi
İngiltere Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Sarina Wiegman, Antalya’da oynanacak Ukrayna maçı öncesinde güvenlik endişelerine dair açıklamalarda bulundu. Wiegman, Türkiye’nin güvenlik konusunda İngiliz hükümetine teminat verdiğini ve sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti.
ORTA DOĞU GERGİNLİĞİ ENDİŞE YARATTI
Ukrayna’nın savaş nedeniyle Türkiye’de oynayacağı karşılaşma öncesinde, İsrail-İran-ABD hattında yükselen gerilim güvenlik tartışmalarını gündeme taşıdı. İngiliz basınında Türkiye’nin bölgeye yakınlığı nedeniyle endişeler dile getirilirken, federasyon yetkilileri güvenlik ekiplerinin sahada aktif olduğunu vurguladı.

WIEGMAN: SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ
Deneyimli teknik direktör, “Evet, bize güvenlik teminatı verildi. Hükümetimizle ve buradaki yetkililerle sürekli temas halindeyiz. Güvenlik ekibimiz durumu yakından takip ediyor. Elbette dünyada olup bitenlerden endişe duyuyorsunuz, bu hoş bir durum değil. Ancak şu anda geri dönmemizi gerektiren bir işaret yok.” ifadelerini kullandı.
UKRAYNA İÇİN ZORUNLU SÜRGÜN MAÇI
Ukrayna, dört yılı aşkın süredir devam eden savaş nedeniyle kendi sahasında maç oynayamıyor. Antalya’daki karşılaşma, Ukrayna’nın uluslararası arenada varlığını gösterebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Wiegman, “Antalya’da harika tesisler var, iklim çok uygun. Ancak burada olmamızın nedeni üzücü. Ukrayna’nın kendi ülkesinde oynayabilmesini isterdik. Bu maçın biraz olsun birleştirici olmasını umuyoruz.” dedi.
FUTBOLUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ
İngiliz teknik direktör, futbolun savaşın gölgesinde kalan Ukrayna halkına moral kaynağı olabileceğini vurguladı. “Bu maç rekabetçi olacak ama aynı zamanda Ukrayna’nın kendini dünyaya farklı bir şekilde gösterme fırsatı olacak. Futbolun birleştirici rol oynayarak biraz neşe getirmesini umuyoruz.” sözleriyle mesajını verdi.
Bu karşılaşma, sadece Dünya Kupası eleme mücadelesi değil; aynı zamanda sporun barış ve dayanışma adına taşıdığı anlamın da sahaya yansıyacağı bir maç olacak.