Galatasaray'ın 1 günlük gelirini açıkladı
Yeni sezonda hedef büyüten Galatasaray'ın transfer gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan TV100 yorumcusu Haluk Yürekli gündem oldu.
Ünlü spor yorumcusunun özellikle Sane ve Osimhen imza töreninden elde edilen gelirler ve Kerem Aktürkoğlu hakkında yaptığı yorumlar dikkat çekti.
REKOR GELİR
Yürekli, Galatasaray’ın Sane ve Osimhen için düzenlediği imza töreninden ciddi gelir elde ettiğini belirtti:
Katıl + GS Plus üyelikleri: 500 bin Euro
Katıl üyesi sayısı: 100 binden 250 bine çıktı
Plus Premium üyelikleri: 30 binden 50 binin üzerine çıktı
Maç günü geliri: 120 milyon TL
Günlük GS Store mağaza geliri: 50 milyon TL
Bu rakamlar, kulübün transferleri sadece sportif değil, ekonomik anlamda da nasıl değerlendirdiğini gösteriyor.
ZARAR YOK
Polonyalı futbolcu Przemyslaw Frankowski, Galatasaray’dan Rennes kulübüne 2 yıllığına kiralandı.
Transferde: Zorunlu satın alma opsiyonu: 5.5 - 6 milyon Euro
Toplam kazanç beklentisi: 7-8 milyon Euro
Yürekli’ye göre bu transfer, Galatasaray’ın zarar etmeden kadro planlamasını sürdürdüğünü gösteriyor.
Manchester City’nin kalecisi Ederson için Galatasaray’ın menajerlerle görüştüğü, 6-7 milyon Euro bonservisle transferin mümkün olduğu konuşulsa da, City’nin 20 milyon Euro talebi sonrası görüşmeler askıya alındı.

Yürekli, Kerem Aktürkoğlu’nun mental olarak baskıya dayanıklı olmadığını savundu:
“Kerem baskıyı kaldıramıyor. Son vuruşları iyi değil. Fenerbahçe’de başarılı olması çok zor çünkü taraftar onu istemiyor.”
Kerem’in Galatasaray’a sadakat açıklaması yapmaması halinde, taraftarın kendisinden uzaklaşacağını da ekledi.