Fenerbahçe'ye Euroleague cezası

Fenerbahçe'ye Euroleague cezası
Euroleague yönetimi, Partizan karşılaşmasında açılan pankart nedeniyle Fenerbahçe Beko’ya 12 bin euro para cezası verdiğini duyurdu.

Euroleague’in 29. haftasında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadelede Fenerbahçe Beko, Sırp temsilcisi Partizan’ı 81-78 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etmişti. Bu sonuçla sarı-lacivertliler, play-off yarışında önemli bir avantaj yakalamıştı.

PANKART GERİLİMİ

Partizan taraftarlarının sezonun ilk yarısında Belgrad’da açtığı pankarta karşılık olarak Fenerbahçe tribünleri, 28 Haziran 1389’da gerçekleşen I. Kosova Muharebesi’ni simgeleyen bir pankart sergilemişti. Bu pankart, Euroleague yönetimi tarafından “uygunsuz” bulunarak cezaya gerekçe gösterildi.

12 BİN EURO CEZA

Euroleague Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Beko’ya 12.000 euro para cezası verilmesine karar verdi. Bu ceza, kulübün kasasına doğrudan yansıyacak ve ilerleyen süreçte benzer durumların önlenmesi için uyarı niteliği taşıyacak.

LİGDE ZİRVEDE

Sarı - Lacivertliler, bu sezon Euroleague’de inişli çıkışlı bir performans sergilese de son haftalarda aldığı galibiyetlerle üst sıralara tırmanmayı başardı. Lider Fenerbahçe'nin Partizan karşısındaki zaferi, hem moral hem de sıralama açısından büyük önem taşıyor.

euroleague.png

HEDEF İLK 8'DE KALMAK

Fenerbahçe Beko, önümüzdeki haftalarda zorlu fikstürle karşı karşıya kalacak. Takımın hedefi, normal sezonu ilk sekiz içinde tamamlayarak play-off biletini garantilemek.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi