Fatih Terim Süper Lig için şampiyonluk favorisini duyurdu

Fatih Terim Süper Lig için şampiyonluk favorisini duyurdu
Süper Lig için değerlendirmelerde bulunan Fatih Terim şampiyonluğun Galatasaray'ın hakkı olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan Pro Ligi ekiplerinden Al Shabab’ı çalıştıran teknik direktör Fatih Terim gündeme dair açıklamalarda bulundu.

YABANCI HAKEM TARTIŞMALARI

Yabancı hakem tartışmalarını değerlendiren Fatih Terim, "Futbolda çok uzun süredir milliyetlerin fark yaratmaması gerektiğini söylüyorum. Hakem ya iyidir ya değildir, yerli ya da yabancı fark etmez. Bu tartışmaların akıllarda başka sorular olmasından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Yabancı hakemlerle namağlup UEFA şampiyonu olmuş, Türk hakemleriyle de tarihin en büyük cezalarını almış bir teknik adam olarak 'yabancı hakemi desteklerken kendi hakemlerimizi de bitirmeyelim' diyorum. Ülkemizde birçok alanda olduğu gibi futbolda da sadece şikayet var. Çözüm önerilerinin ortaya çıkması lazım” ifadelerini kullandı.

terim-fatihalsek.webp

HAKEM ATAMALARI

Atamaları Kulüpler Birliği’nin oluşturduğu bir kurulun yapması gerektiğini söyleyen deneyimli teknik adam, "Hakem atamalarını Kulüpler Birliği'nin oluşturduğu bir kurul yapabilir. TFF yapması gerekenleri yerine getirir ama atamayı bu kurul yapabilir. TFF'nin o kadar çok işi var ki, onlarla meşgul olmalı. Türk futbolu artık bu kısır tartışmalardan uzak kalması gerekir" dedi.

"GALATASARAY'IN HAKKI"

Şampiyonluğun Galatasaray’ın hakkı olduğunu vurgulayan Fatih Terim, "Galatasaray'da 50. yılımı doldurdum geçtiğimiz temmuz ayında. Fiziksel olarak içinde bulunmadığım zamanlarda bile tek kulübe adanmış bir hayat. Bunlardan bağımsız olarak söylüyorum ki şampiyonluk ve 5. yıldız Galatasaray'ın hakkı. Arzum Galatasaray'ın şampiyonluğundan yana. Galatasaray camia olarak güçlü kalmalı ve etrafına güçlü bir duvar örmeli. Galatasaraylılar sezonun geri kalan bölümünde bir arada ve takımın etrafında tek bir vücut olmalı. Benim bir Galatasaraylı olarak temennim budur” sözlerini sarf etti.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi