Ertuğrul Doğan topu Hacıosmanoğlu'na attı

Ertuğrul Doğan topu Hacıosmanoğlu'na attı
Kulüpler Birliği Başkanı Ertuğrul Doğan 'B takımı projesi' için kulüplerle görüştüklerini ancak som kararın Hacıosmanoğlu yönetimindeki TFF'de olduğunu söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından konuşan Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Ertuğrul Doğan, Türk futbolunun geleceğini ilgilendiren birçok başlığın masaya yatırıldığını söyledi.

TOPNATIDA HANGİ KONULAR KONUŞULDU?

Doğan toplantıda hangi konuların konuşulduğuna dair satırbaşlarını verdi.

  • Yabancı oyuncu kuralı
  • Yayın gelirlerinin dağılımı
  • Maç saatleri
  • Hak mahrumiyeti
  • Saha zeminleri

Ertuğrul Doğan, bazı kararların oy birliğiyle, bazılarının ise oy çokluğuyla alındığını belirterek, “Tüm bu başlıkları Türkiye Futbol Federasyonu ile paylaşacağız. Asıl karar verici kurum TFF’dir” diyerek topu Hacıosmanoğlu yönetimindeki TFF'ye attı.

B TAKIMI PROJESİ

Son dönemde gündeme gelen “B Takımı” projesi hakkında da açıklama yapan Doğan, birçok kulübün projeye katılmak istediğini ifade etti.
Katılımın zorunlu olmayacağını, isteyen kulüplerin planlamalarını bu yönde yaptığını söyledi.
Alt liglerde seyahat ve konaklama masraflarının ciddi bir yük olduğunu, A Takım ile birlikte yapılacak organizasyonların maliyetleri düşüreceğini vurguladı.
Resmi görüşmelerin TFF ile yapılacağını, uygun görülmesi halinde projenin önümüzdeki sezondan itibaren hayata geçirilebileceğini açıkladı.

YAYIN GELİRLERİ

Yabancı oyuncu kuralında henüz kesin bir karar alınmadı. Özellikle genç oyuncuların sayısı konusunda kulüplerden talepler geldi.
Yayın gelirleri dağılımında ise şampiyonluk paylarının yeniden düzenlenmesi gündeme geldi. Bazı kulüpler olumlu yaklaşırken, bazıları temkinli davrandı.

ZEMİN SIKINTISI

Doğan, Türkiye’de modern statlara rağmen zemin kalitesinin Avrupa standartlarının gerisinde kaldığını belirtti.
Özellikle Anadolu şehirlerinde sorun yaşandığını söyledi.
Danışma kurulu ve uzman firmalarla çalışma başlatıldığını, yaz döneminde gerekli tedbirlerin alınmasını beklediklerini ifade etti.

stat.webp

"TEK HEDEF FENERBAHÇE GALİBİYETİ"

Yaklaşan kritik karşılaşmaya da değinen Doğan, centilmence bir mücadele temennisinde bulundu ve
“Hakemin ön plana çıkmadığı, sakatlık yaşanmayan, hak edenin kazandığı bir maç olsun istiyoruz. Fenerbahçe’yi Trabzon’da en iyi şekilde ağırlayacağız. Tek hedefimiz galibiyet” dedi.
Doğan, maç başlama saatleri konusunda yayıncı kuruluşun da belirleyici olduğunu vurguladı. Ramazan ayı için saatlerin açıklandığını, yeni uygulamanın büyük ihtimalle gelecek sezonda hayata geçirileceğini söyledi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi