Doğu Perinçek isyan etti: Hacıosmanoğlu'na ne yapması gerektiğini söyledi

Doğu Perinçek isyan etti: Hacıosmanoğlu'na ne yapması gerektiğini söyledi
TFF 3. Lig ekiplerinden Diyarbekirspor’un, 2025-2026 sezonunda “Kobani Spor” adıyla sahaya çıkma kararı kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Kulüp yönetimi, bu adımın yalnızca bir isim değişikliği olmadığını, aynı zamanda barış ve kardeşlik sürecine katkı sunma amacı taşıdığını belirtti.

Ancak bu karar, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in sert eleştirilerine neden oldu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Perinçek, kulübün bu hamlesini “Milli ligden ayrılıp kışkırtma ligine katılmak” olarak nitelendirdi. Kararın, Türkiye’nin bütünleşme sürecinde olduğu bir dönemde alınmasının dikkat çekici olduğunu vurgulayan Perinçek, “Bu, bölücü teröre çiçek yollamaktan başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Perinçek ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu isim değişikliğine onay vermemesi gerektiğini savundu. “Diyarbakır halkı ve milletimiz bu tür bölücü tavırları mahkûm etmektedir” diyen Perinçek, kulübün yeni isminin toplumsal birlikteliğe zarar vereceğini öne sürdü.

İŞTE PERİNÇEK'İN AÇIKLAMASI:

Diyarbekirspor, Kobani Spor adını alarak, milli ligden ayrılmış, kışkırtma ligine katılmıştır.

Tam da Türkiye Devletiyle ve Türk Milletiyle bütünleşme süreci yürütülürken bu karar, bölücü teröre çiçek yollamaktan başka bir şey değildir.

Diyarbakır halkı ve bütün milletimiz bu tür bölücü tavırları mahkûm etmektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu, Kobani Spor ismini kesinlikle onaylayamaz.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi