Ankaragücü hocası 'Pişmanım' dedi. Cezası 3 maçtan 1 maça indi

Ankaragücü hocası 'Pişmanım' dedi. Cezası 3 maçtan 1 maça indi
Bodrumsporlu basketbolcu Burak Erol'a saldıran Ankaragücü başantrenörü Halil Üner'in cezası belli oldu. 3 maç men ve 45 bin TL para cezası alan Üner'e verilen cezada indirime gidildi.

Türkiye Basketbol Ligi’nde geçtiğimiz hafta oynanan Ankaragücü - Bodrumspor maçının ardından ortalık karıştı.

YUMRUĞU TUTTURAMAYAINCA KOVALAMAYA BAŞLADI

Mağlubiyet sonrası sinirlerine hakim olamayan Ankaragücü başantrenörü Halil Üner, Bodrumsporlu basketbolcu Burak Erol’a yumruk salladı. Yumruğu tutturamayınca Erol’u kovalamaya çalışan Üner yanındakilerin araya girmesiyle sahadan uzaklaştırıldı.

2 Ocak 2025 günü yaşananları değerlendirmek üzere bir araya gelen Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu verilen cezayı açıkladı.

PİŞMANLIK İNDİRİMİ

Yapılan açıklamada 3 maç men ve 45 bin TL ceza verilen Halil Üner’in samimi pişmanlığından dolayı cezasının 1 maç men ve 45 bin TL’ye indirildiği aktarıldı.

TBF’den yapılan açıklama şu şekilde:

“MKE Ankaragücü Basketbol Spor Kulübü antrenörü Vakıf Cihangir Halil Üner’in, 30.12.2024 tarihinde Ankara’da oynanan MKE Ankaragücü İkon Menkul – Çağdaş Bodrum Spor Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi müsabakasındaki saldırı boyutuna ulaşan fiili müdahalesi nedeniyle ve eylemin ağırlığı dikkate alınarak Basketbol Disiplin Talimatı’nın 33/2. maddesi gereğince 3 müsabakadan men ve 45.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, samimi pişmanlığı ihtiva eden yazılı savunmaları Basketbol Disiplin Talimatı’nın 12. maddesinde düzenlenen takdiri indirim sebebi sayılmak sureti ile verilen müsabakadan men cezası üçte birine indirilerek 1 müsabakadan men ve 45.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir”

halil-uner-ergin-ataman-nbade-calisir-ve-basarili-olur-obradovici-yorumlayacak-kisi-alperen-5qkirkvn-740x420.jpg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi