2020 Tokyo Olimpiyatları’nda büyük kaos: Sporcular neye uğradıklarını şaşırdı

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda büyük kaos: Sporcular neye uğradıklarını şaşırdı
Erkekler Olimpik Triatlon yarışının yüzme ayağında kaos yaşandı. Yarışı başlatan silahın erken ateşlenmesi sonrasında sporcular büyük şaşkınlık yaşadı

2020 Tokyo Olimpiyatları’ndaki erkekler olimpiyat triatlon yarışı değişik bir krize sahne oldu. Yarışın başladığını bildiren silahın ateşlendiği sırada atletlerin önünde bir teknenin olması kaos yarattı.

Sözcü'nün haberine göre 56 sportmen Tokyo Körfezi’nde 06.30’da başlayacak yarış için sıraya girdi. 1500 metrelik yüzme etabının başlangıç işareti verildiğinde atletlerin bir kısmı suya atlayarak yarışa başlarken, başka kısmı önlerinde duran tekne nedeniyle yalnızca durmakla yetindi. Suya atlayan atletler çılgınca yüzmeye devam ederken durum kısa müddet sonra fark edildi.

ekran-resmi-2021-07-27-00-14-25.png

Sporcular dubada mahsur kalıp suya atlayamayınca, küçük bir tekne ve jetski filosu harekete geçerek suya atlayan grubun önüne geçmeye çalıştı. Tüm uyarılara rağmen suya atlayan sporcular yarışa devam etti. En sonunda iki jetski, 200 metre civarında sporcuları durdurmayı başardı.

Yarış yaklaşık 10 dakika sonra güvenli bir şekilde tekrar başladı. Yarış sonunda altın madalya kazanan Norveçli sporcu Kristian Blummenfelt olayla ilgili düşüncelerini paylaşırken yaşananların çok garip olduğunu dile getirdi: “Tekneyi sol tarafta gördüm ve başlangıç zilinin çalmasını garipsedim. Teknenin hala dubanın sol tarafında olduğunu hissettim. Bu yüzden suya atladığımda büyük olasılıkla tekrar başlayacağımızı düşündüm.”