RTÜK'ün karartma kararına Kılıçdaroğlu'ndan tepki: Karanlık zihniyete son vereceğiz

RTÜK'ün karartma kararına Kılıçdaroğlu'ndan tepki: Karanlık zihniyete son vereceğiz
RTÜK Tele1'in 3 gün karartılmasına karar verdi. RTÜK, karara gerekçe olarak ise TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in sözlerini gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu, TELE1'e verilen karartma kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Muhalif kanallara üst üste cezalar yağdıran RTÜK, Tele1'i üç gün karartacak. RTÜK, Tele1 kanalının 1 yıl içerisinde 2 kez 6112 sayılı yasanının 8/1/b bendindeki “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün ekranının kapatılmasına oyçokluğuyla karar verdi. RTÜK ceza kararını TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in "Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir" eleştirisine dayandırdı.

Karara sosyal medyadan tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Saray talimatıyla RTÜK, bir kez daha basın özgürlüğüne, çok sesliliğe darbe vurdu; bağımsız, ilkeli yayıncılık yapan TELE1 ekranlarını kararttı… Ne yaparlarsa yapsınlar, daima bağımsız medya ile dayanışma içinde olacağız, gerçeklerden korkan bu karanlık zihniyete son vereceğiz" ifadelerine yer verdi.