Mehmet Türkmen'in tahliye talebine mahkemeden ret

Gaziantep’te ücretlerini alamadıkları için eylem yapan Sırma Halı işçilerine destek verirken konuşma yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen'ın tahliye talebi reddedildi.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin
Haber Merkezi
Haber Merkezi Editör
Mehmet Türkmen'in tahliye talebine mahkemeden ret

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, Gaziantep’te aylardır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan Sırma Halı işçilerine destek için katıldığı basın açıklamasında yaptığı konuşma nedeniyle tutuklandı.

TAHLİYE TALEBİNE RET

Türkiye’nin birçok noktasından 270 avukatın imzasıyla Mehmet Türkmen için tahliye talepli bir dilekçe sunuldu. Avukatların tahliye talebi reddedildi.

mehmet-turkmen.jpg

BİRTEK-SEN'den konuya ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımında, "Türkiye’nin birçok yerinden 270 avukatın imzasıyla Genel Başkanımız Mehmet Türkmen’in haksız ve hukuka aykırı tutukluluğunun derhal son bulması için tahliye talepli bir dilekçe sunulmuştu. Avukatlarımızın talebi savcının ret yönündeki mütalaası ve hakimin kararıyla bir kez daha reddedildi. Bu kararın arkasındaki gerçeği biliyoruz. Yıldıramayacaksınız. Unutmayacağız. Mehmet Türkmen derhal serbest bırakılsın!" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Gaziantep Türkiye