Mahmut Tanal Türküsev'in 'FETÖ paylaşımları' ile yanıt verdi: CHP'nin boykotu hoşuna gitmeyince eylemcilere yüklendi
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sevda Türküsev'e yanıt vererek, 2013 yılında attığı FETÖ elebaşı Gülen'e destek veren tweetini gündeme getirdi. Türküsev, Tanal'ın protestolarla ilgili sözlerine sert eleştirilerde bulunurken, Tanal da Türküsev'in geçmişteki tweetini hatırlatarak, eleştirilerini yanıtladı. Tanal, Türküsev’in "Gülen hoca efendi gelmeli" şeklindeki ifadesini vurgulayarak, tartışmanın seyrini değiştirdi.
Türküsev, CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın "Burası Türkiye, İsrail bile bu zulmü yapmıyor. Çocukları (eylemcileri) ters kelepçelemişler ve bekletmişler." sözlerine ilişkin olarak şöyle konuştu:
"Allah'ınızdan bulun! Filistin için doğru düzgün iki kelam etmediğiniz gibi burada yapılan yürüyüşü bile sabote etmek istediniz. Filistin’de 50.000’den fazla insan öldü boykotu almadınız bile ama kendi yerli firmalarınızı kendi menfaatiniz için boykota davet ettiniz insanları."
"Bir de utanmadan İs***l kıyaslıyorsunuz ! Asıl sizin zihniyetiniz i****il gibi ! Siz o çocuklara şu kadar acısaydınız veya düşünseydiniz sokağa çağırmadınız. Bir hukukçu olarak çok iyi biliyorsunuz ki polise taş atmak, hakaret etmek küfür etmek, cumhurbaşkanına ailesine küfür etmek suçtur. Duran polise saldırıyorlar poliste gereğini yapıyor. Yazıklar olsun."
TANAL'DAN TÜRKÜSEV'E GÜLEN HATIRLATMASI
Tanal ise Türküsev'e, Türküsev'in 2013 yılında attığı, "Çok çirkinleşti artık, Fethullah Gülen hoca ef. gelmeli ve masaya yumruğunu vurup 'yeter sussuuuun' diye susturmalı, hizmete zarar verenleri" tweetini ortaya çıkardı.